Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Uitleg en bijdrage 2021

Voor 2021 bent u als werkgever een bijdrage verschuldigd van 0,6% van het totale pensioengevend salaris, van medewerkers die bij u in dienst zijn en die vallen onder de Cao Huisartsenzorg en Cao SSFH.

U betaalt dit percentage aan SSFH, maar u kunt 0,086% van het pensioengevend salaris maandelijks inhouden op het brutosalaris van de medewerker. Zo betalen ook werknemers mee aan SSFH.

Alle werkgevers die vallen onder de Cao Huisartsenzorg en Cao SSFH zijn verplicht de vastgestelde bijdrage te betalen aan SSFH.

Waarom is deze bijdrage?

Werkgevers en werknemers hebben SSFH opgericht om samen te werken aan een goede en gezonde arbeidsmarkt. Van opleidingen en stages tot vergoedingen en gezond en veilig werken. Om de activiteiten van het fonds te kunnen financieren en de lasten binnen de branche te verdelen, wordt een bijdrage gevraagd van werkgevers en werknemers.

Vaststellen hoogte van de bijdrage

De bijdrage is gebaseerd op de hoogte van het pensioengevend salaris van de medewerkers in dienst in 2020. Voor het vaststellen hiervan maakt SSFH gebruik van de gegevens van het pensioenfonds Zorg en Welzijn (PFZW).

Meer informatie

De bijdrage aan SSFH is vastgelegd in de Cao SSFH.

Lees ook de veelgestelde vragen over de bijdrage aan SSFH.