Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Vergoedingen aanvragen: goede voorbereiding is het halve werk

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook bij het aanvragen van stagevergoedingen bij SSFH voor huisartsassistenten en praktijkondersteuners. Door de juiste informatie bij de hand te hebben wordt het makkelijker om vergoedingen voor stagiaires en begeleiding aan te vragen. SSFH heeft ook handige formats beschikbaar zodat je sneller de juiste documenten kunt indienen.

Goede voorbereiding

Dien aanvraag voor de stagiair huisartsassistent en praktijkondersteuner al in tijdens de start van de stage. Je kunt de aanvraag dan na afloop van de stage definitief maken. Een goede voorbereiding begint vervolgens bij het aanmaken van een account op het vergoedingenportaal: www.mijn-ssfh.nl.

Voor het aanmaken van een account en het aanvragen van vergoedingen bij SSFH heb je de volgende documenten nodig:

  • Kopie bankpas of bankafschrift (om ingevulde IBAN te verifiëren – typefouten komen nogal eens voor)
  • Het PFZW nummer van je organisatie. Eén van de voorwaarden voor het ontvangen van vergoeding is de afdracht van premie aan het fonds. Dit wordt gecontroleerd aan de hand van het PFZW-nummer.
  • De volledig ingevulde en door alle partijen ondertekende stageovereenkomst met de stagiair. SSFH heeft hier een format voor.
  • Als de stagiair een BBL- leerling is: een verklaring dat de stagiair niet over een arbeidsovereenkomst beschikt. Deze verklaring is te downloaden via het vergoedingenportaal www.mijn-ssfh.nl nadat je een account hebt aangemaakt en/of ingelogd bent.

Uitkeren van de stagevergoeding aan de stagiair

Zorg ook dat je tijdens de stage bij de salarisadministratie / accountant voorziet van de benodigde gegevens voor de ‘verloning’ van de stagevergoeding aan de stagiair. Denk hierbij aan:

  • BSN nummer van de stagiair
  • Naam/adres gegevens van de stagiair
  • Bedrag van de stagevergoeding per maand
  • Rekeningnummer van de stagiair

Suggesties zijn welkom!

Heb je zelf suggesties om het aanvragen van deze vergoedingen bij SSFH makkelijker te maken?
Tips zijn van harte welkom. Mail deze naar info@SSFH.nl . En heb je vragen tijdens het invullen? Neem dan vooral contact met ons op via telefoonnummer: 0900-12 12 010. Ga voor meer informatie over deze en andere vergoedingen naar www.ssfh.nl/vergoedingen/.

Maak ruimte voor de stagiair

Dit bericht over het aanvragen van vergoedingen is onderdeel van de campagne Maak ruimte voor de stagiair. SSFH stimuleert het aantal stageplekken in de huisartsenzorg door op verschillende manieren ondersteuning te bieden. Onder andere met de toolkit Maak ruimte voor de stagiair. De toolkit is gevuld met allerlei praktische handvatten zoals rekenvoorbeelden, checklists, handige tips voor begeleiding en praktijkvoorbeelden. Bekijk ook Facebookcampagnepagina voor het laatste nieuws.