Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Van werkdruk naar werkgeluk

‘Op maandagochtend heb ik mijn telefoon aangezet en huilend mijn leidinggevende gebeld en uitgelegd dat “het gewoon even niet meer ging”. Hij schrok, maar zei tevens dat hij zich altijd al had afgevraagd hoe ik het toch allemaal deed; de combinatie van mijn gezin en mijn veeleisende baan’

Een citaat uit een gesprek van een paar maanden geleden. Zij had altijd met heel veel plezier haar werk gedaan. Maar in de afgelopen jaren kon ze moeilijker omgaan met de hoge werkdruk. Haar creativiteit om problemen op te lossen nam af en ze liet vaker een steekje vallen. Ze had regelmatig vage gezondheidsklachten; niet fit maar ook niet ziek. En wat haar het meeste verontruste: ze ging twijfelen of ze wel competent was voor haar huidige baan.

Invloed krijgen

We herkennen allemaal van dit soort gevoelens in ons leven. Op zich dus niet vreemd, maar het wordt vervelend als deze emoties overheersend zijn en het lijkt of er geen einde aan komt.

Toch is dit niet nodig. Of anders gezegd: Dit laat jij je toch niet overkomen? Want jij kunt leren om zelf het roer van je leven weer in handen te nemen. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom is de Workshop ‘Van werkdruk naar werkgeluk’ van SSFH gericht op de zaken waar jij invloed op hebt. Jij kunt gaan ervaren hoe kleine acties van vandaag, grote veranderingen op de lange termijn als gevolg hebben.

Ontdek door welke oorzaken jij werkstress ervaart; zowel persoonlijk als vanuit de organisatie waar je voor werkt. Ontvang praktische handvatten hoe jij zelf kunt omgaan met de hoge werkdruk en neem tips mee voor het team. Leer de kracht van het 24-uurs principe: concrete acties die jij de volgende werkdag direct in praktijk kunt brengen.

Aanmelden

De workshop is voor doktersassistenten en praktijkondersteuners. Met deze creatieve workshop zit je drie uur lang op het puntje van je stoel of de TalentDiggers kruk. Deze inspirerende workshop wordt in verschillende plaatsen verspreid over Nederland aangeboden. Maximaal 20 deelnemers per workshop. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.