Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Vraag uiterlijk 1 oktober subsidie aan bij het Stagefonds Zorg

Huisartsenpraktijken en -posten die stageplaatsen aanbieden aan bijvoorbeeld doktersassistenten in opleiding kunnen, wanneer zij een erkend leerbedrijf zijn, naast de vergoedingen die SSFH beschikbaar stelt ook een subsidie aanvragen bij het Stagefonds Zorg van het Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS). Het indienen van een subsidieaanvraag bij het Stagefonds Zorg is mogelijk tot 1 oktober 2017.

Om toekomstige tekorten op de arbeidsmarkt in de huisartsenzorg te voorkomen is het van belang dat er voldoende nieuwe medewerkers aan de opleidingen kunnen starten. Hiervoor zijn voldoende, en kwalitatief goede, stageplaatsen hard nodig. Door het bieden van een vergoeding, respectievelijk subsidie, willen SSFH en het ministerie van VWS stimuleren dat huisartsenposten en -praktijken meer stageplaatsen aanbieden.

Deadline vergoeding Stagefonds Zorg 1 oktober 
Via het Stagefonds Zorg ontvangen erkende leerbedrijven die een stageplaats bieden een vergoeding van het ministerie van VWS. De vergoeding wordt na afloop van het studiejaar uitbetaald en de hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het aantal aanvragers. Het indienen van een subsidieaanvraag voor het schooljaar 2016-2017 is mogelijk tot 1 oktober 2017.

Vanaf dit jaar kan de subsidieaanvraag bij het Stagefonds Zorg eenvoudig en snel ingediend worden via het nieuwe online portaal. Meer weten over het online indienen van je aanvraag? Bekijk het filmpje over het nieuwe portaal. Voor alle relevante informatie over het Stagefonds Zorg, het online indienen van uw aanvraag en de veel gestelde vragen, kunt je terecht op www.dus-i.nl/stagefondszorg.

Deadline vergoedingen SSFH 4 maanden na afloop stage
Bovenop de subsidie van het Stagefonds Zorg kunnen huisartsen die een stageplaats bieden en de bijdrage aan SSFH betalen, een vergoeding voor de stagiair en voor praktijkbegeleiding aanvragen bij SSFH. De hoogte van de vergoedingen is afhankelijk van de duur en periode waarin stage is gelopen. Aanvragen kunnen tot uiterlijk vier maanden na afloop van de stage ingediend worden via mijn-ssfh.


Lees meer informatie over de vergoedingen van SSFH.