Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Twee nieuwe bestuursleden SSFH

Per 19 december 2017 zijn Jantien van Oppen-Oving (FNV) en Petra Portengen (NVvPO) toegetreden tot het bestuur van SSFH.

Jantien van Oppen-Oving is bestuurder en cao-onderhandelaar voor FNV Zorg en Welzijn; de grootste vakbond van Nederland. Zij sluit zich aan bij SSFH om zo de belangen te behartigen van haar leden binnen de huisartsenzorg. Petra Portengen is sinds 11 november 2017 de nieuwe voorzitter bij de Nederlandse Vereniging voor Praktijkondersteuners (NVvPO).

Goede samenwerking

Jantien van Oppen-Oving: ‘Het is erg belangrijk in deze tijd om de belangen van werknemers te vertegenwoordigen vooral in deze sector waar veel gebeurt. We willen zorgen dat de arbeidsvoorwaarden en omstandigheden aantrekkelijk blijven voor nieuw talent en dat de werknemers van nu gezond hun pensioen kunnen halen.’ Ze beoogt in haar rol als bestuurslid bij SSFH een goede samenwerking met alle partijen in het fonds aan te gaan. ‘We hebben veel gezamenlijke belangen. Dat is de kracht van het fonds. Samen gaan we veel bereiken in onze branche’ aldus Van Oppen-Oving.

Evenwaardig samenwerken om nog beter te worden

Ook Petra Portengen wil samen met de andere beroepsverenigingen binnen het fonds werken aan de professionalisering van mens en organisatie. ‘Als cao-partij voor de POH’s blijven wij positief kritisch meedenken en meekijken met alle ontwikkelingen. In mijn rol als bestuurder van SSFH kan ik ook meedenken, meekijken, meedoen en kunnen wij elkaar versterken en onze krachten bundelen om ook binnen de huisartsenpraktijken, eerstelijnscentra en andere vormen binnen de eerstelijnszorg gezond te blijven. Dat is dan ook mijn missie … evenwaardig samenwerken om nog beter te worden!’ Haar missie wil ze binnen het fonds bereiken door daadwerkelijk de verbinding aan te gaan. ‘Nieuwsgierig naar wat de doelstelling van de ander is, het belang van de ander respecteren en onderzoeken wat ons gezamenlijk belang is. Samen het goede doen binnen en buiten SSFH’, zo stelt Portengen.