Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Aanvraag stimuleringsbijdrage voor stagecoördinatiepunt goedgekeurd

De huisartsenzorg kan SSFH om een stimuleringsbijdrage vragen voor het creëren van meer en goede stageplaatsen voor doktersassistenten, praktijkondersteuners en triagisten. Zorggroep Zaanstad Waterland heeft een aanvraag ingediend voor het oprichten van een stagecoördinatiepunt Zaanstad Waterland. Deze aanvraag is goedgekeurd.

Stagecoördinatiepunt

Zorggroep Zaanstad Waterland heeft een aanvraag gedaan voor het oprichten van een stagecoördinatiepunt. Het centraal ondersteunen van het begeleiden van stagiaires doktersassistenten heeft de volgende doelstellingen:

  1. Het motiveren van huisartsen om meer stageplaatsen aan te bieden.
  2. Het delen en bundelen van kennis en ervaring op het vlak van opleiden.
  3. De huisartsen kunnen zich richten op de inhoudelijke begeleiding en minder op de administratieve organisatie daaromheen.
  4. Het geven van gebundelde feedback aan opleidingsinstituten waardoor er een betere koppeling ontstaat tussen theorie en praktijk.

Met als doel: het vermeerderen van het aantal stageplaatsen in 2019 met 15 stageplaatsen in de regio Zaanstreek Waterland.

Ook een aanvraag indienen?

Wil je meer informatie over deze aanvraag, de Stimuleringsregeling of zelf een aanvraag indienen? Kijk op: https://www.ssfh.nl/stimuleringsregeling/