Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

22 mei: Dag van de praktijkondersteuner!

In Nederland zetten circa 10.000 praktijkondersteuners (POH) zich dagelijks met hart en ziel in voor patiënten. Als medisch generalistische praktijkondersteuner, als POH-ggz, POH-ouderenzorg en/of met andere specialismen, de POH’er is een belangrijke schakel binnen de eerstelijnszorg en daar willen we op 22 mei aanstaande extra aandacht aan schenken.

Dag van de POH

Jaarlijks wordt op 22 mei de Dag van de POH gevierd. Dit is overigens geen willekeurige datum omdat op deze datum in 2007 de Nederlandse Vereniging van Praktijkondersteuners (NVvPO) is opgericht.

Ontwikkelingen

Deze harde werkers kunnen dit gebruiken, in een sector die te kampen heeft met verschillende bezuinigingsmaatregelen, steeds complexer wordende zorgvragen en een toenemend tekort aan eerstelijnsprofessionals. De POH’er is onmisbaar in de huisartsenpraktijk en in het gezondheidscentrum! Zij slagen er steeds weer in om professioneel hun ziel en zaligheid te leggen in het dagelijkse werk. Dit alles met een duidelijk doel voor ogen: er te zijn voor de patiënt, de huisarts, voor andere collega’s in het zorgteam en ook voor de familie en mantelzorgers van de patiënt. Bij de praktijkondersteuner zit de bevlogenheid en passie in het DNA.

Stuur een persoonlijke digitale kaart

Op de Dag van de POH is het een goede traditie een attentie te geven om stil te staan bij het bewonderenswaardige werk dat de POH’er verzet. U kunt hiervoor de digitale waarderingskaart gebruiken. Deze kunt u sturen met uw persoonlijke boodschap van waardering.

MAAK HIER UW DIGITALE KAART

Doet u ook mee? Zet de praktijkondersteuner op 22 mei aanstaande, op de Dag van de POH, in de spotlights!

Over de NVvPO

De NVvPO is de beroepsvereniging voor Praktijkondersteuners ongeacht achtergrond, vooropleiding, specialisme, in loondienst of als zelfstandig professional. De NVvPO ondersteunt, versterkt en vertegenwoordigt de POH’er aan de cao-tafel voor de Huisartsenzorg. Mocht u praktijkondersteuners kennen die nog geen lid zijn van de NVvPO, dan wordt u van harte uitgenodigd om hen te wijzen op de voordelen van het lidmaatschap.