Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Smoothiepakketten naar Heinkenszand en Assen-Noord

Twee huisartsenpraktijken werden verblijd met een smoothiepakket. Zij hadden de beste tips voor gezond en veilig werken ingediend na de oproep van SSFH in de RI&E-week in juni 2019.

De vraag was: hoe brengt jouw organisatie de risico-inventarisatie en -evaluatie in de praktijk? Hoe brengen jullie gevaren in kaart en hoe pakken jullie ze succesvol aan? De prijswinnaars deden dat op heel verschillende manieren.

Prettige werkomgeving

Huisartspraktijk Heukels in Heinkenszand heeft gedragsregels voor hun patiënten om agressie te voorkomen, maar liever gaan de medewerkers van het positieve uit. Ze besteden veel aandacht aan  een prettige werkomgeving, want die ‘zorgt voor een goede sfeer en dat straal je uit op de patiënten die op hun beurt ook weer gemoedelijker zijn’. Zo hebben ze gezorgd voor genoeg daglicht in het gebouw, voor kleur op de muren en er staan bloemen en planten in de praktijk. De medewerkers letten op hun eigen gezondheid door voldoende beweging: ze wandelen regelmatig in de buurt. Ook krijgen ze stoelmassages en oefeningen voor achter de bureaustoel. Het smoothiepakket past helemaal in hun patroon van zelf verzorgde, gezonde lunches en snoeptomaatjes in plaats van een snoeppot.

Meer informatie:
Huisartspraktijk Heukels
Zangvogelstraat 86, 4451 CE Heinkenszand
T 0113 56 30 74

Nieuwe, goed ingestelde bureaustoelen

Onder het motto ‘Je kunt pas goed voor een ander zorgen als je eerst goed voor jezelf zorgt’ bereikten de assistentes van huisartsenpraktijk Assen-Noord groot resultaat met een kleine ingreep. Ze vroegen advies aan de fysiotherapeut, tevens adviseur arbeid en gezondheid binnen hun gezondheidscentrum, over een betere werkhouding. Daar bleken nieuwe bureaustoelen voor nodig te zijn die op essentiële punten konden worden ingesteld. Nu beginnen ze de werkdag vijf minuten eerder, stellen ze de bureaustoel op maat in en zitten ze de hele dag lekker.  Niemand heeft meer hoofdpijn of rug- en nekklachten.

Meer informatie:
Gezondheidscentrum Assen-Noord
Molenstraat 262, 9402 JW Assen
T 0592 37 66 66