Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Al meer dan 900 accounts bij mijn-ssfh.nl

Het aanvragen van een praktijkvergoeding en een stagevergoeding voor de stagiair kan vanaf 1 september jl. via het online portaal www.mijn-ssfh.nl. Meer dan 900 werkgevers hebben al een account aangemaakt. Momenteel zijn de eerste aanvragen beoordeeld en staan gereed om in december betaald te worden. De status van de aanvraag is te volgen op www.mijn-ssfh.nl

Twee vergoedingen in één keer aanvragen

Via www.mijn-ssfh.nl kunnen stagebieders twee vergoedingen in één keer aanvragen: de vergoeding praktijkbegeleiding en de stagevergoeding voor de stagiair. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Stagebieders vragen eenmalig een account aan en sturen eenmalig de gevraagde bedrijfsgegevens digitaal toe.
  • Met een goedgekeurd account kunnen stagebieders vergoedingen voor stagiairs en praktijkbegeleiding aanvragen door de gegevens van de stagiair en de in de cao verplichte stageovereenkomst toe te sturen.
  • Stagebieders hebben inzicht in de voortgang van de beoordeling van de aanvragen en kunnen zelf wijzigingen online doorgeven.
  • Stagebieders houden overzicht over de goedgekeurde aanvragen en uitbetaalde bedragen vanaf 1 september 2016.

Stimuleren meer stageplaatsen

Met de vergoedingen wil SSFH mede stimuleren dat er meer stageplaatsen komen. Een stageplaats is onmisbaar voor o.a. aankomende doktersassistenten en praktijkondersteuners die nog een opleiding volgen. De sector groeit. Goed opgeleid ondersteunend personeel is hard nodig om alle taken uit te voeren.