Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Beleving: column Leon Vincken

Na vier jaar SSFH-voorzitterschap, draag ik vanaf januari het stokje over. Als ondernemer kijk ik graag terug op resultaten tussen het startpunt en het nu. Wat zijn de successen, wat kan anders? Op zich een simpele vraag maar toch flitste er veel door mijn hoofd. Ik kan u meenemen in een lange rij zinnen over wat is bereikt, maar dan blijft het bij woorden over projecten en subsidies die u al kent. We hebben als jong fonds veel bereikt, maar ik weet dat sommigen ons soms ook kritisch volgen.

Gevoelens, dat gaat over beleving. Kijk om u heen in uw geliefde winkelstraat en bedenk hoe uw koopgedrag verandert. U zult het vast met me eens zijn dat een goede winkelvoorziening in een stad maar ook in een dorp nodig is. Zeker nu mensen langer thuis blijven wonen, ook als ze ziek of eenzaam zijn en hulp nodig hebben. Als u een overtuigd aanhanger bent van dat er ongelijkheid is, of dat u tegenstander bent van centrale bemoeienis, wordt dat lastiger. Dan kijkt u misschien eerder naar efficiëntie, nut en kosten.
 
Die diverse kanten aan belevingen, gelden ook voor SSFH. Zelf vind ik dat de nog jonge winkel samen met de ondernemers van de winkelstraat een aardig passend aanbod hebben ontwikkeld. Het is nog verder zoeken naar de juiste strategie maar goed ondernemerschap gaat bijna niet zonder. De SSFH is nog niet perfect. Bij de opening was het zeker nog een tijd van ontdekken, wikken en wegen. We maken fouten en lopen soms tegen complexe uitvoeringsproblemen aan. We dachten een innovatieve aanpak voor het makkelijker verstrekken van stagevergoedingen beet te hebben, maar de Belastingdienst oordeelde anders. Helaas moest het systeem weer om en gebeurt de uitbetaling van stagiaires opnieuw via de praktijken. Ja dan, scoor je op dit vlak op beleving natuurlijk mager.
 
Solidariteitsgedachte

Een sociaal fonds als SSFH ontstaat vanuit de solidariteitsgedachte dat werkgevers en werknemers samen meer kunnen betekenen voor een branche. In dit geval voor een goede werking van de arbeidsmarkt in de eerstelijnszorg. Dat klinkt best abstract voor een positieve beleving. De meerwaarde moet dus net zo zichtbaar zijn als de winkels bij u in de buurt. U moet bijvoorbeeld voldoende goed opgeleide huisartsondersteuners kunnen aantrekken. De campagne ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’ heeft aan het imago van het werken in de huisartsenzorg bijgedragen. Vele zorgprofessionals uit andere zorgsectoren toonden interesse, een deel vond een baan en is een passende opleiding gaan volgen. Toch liggen daar nog grote uitdagingen voor de boeg.

Heldere opgave

Een heldere opgave voor het SSFH-bestuur voor de toekomst. Via concrete projecten laten beleven dat zij inspeelt op belangrijke arbeidsmarktvraagstukken. Zoals gebeurt bij de workshops van het project ‘Veilig werken in de huisartsenzorg’. In 2017 staat daarom meer op dit vlak te gebeuren.
 
Mijn periode als voorzitter zit er bijna op. Met veel enthousiasme heb ik die rol opgepakt. Dank voor iedere vorm van samenwerking, blije en vertwijfelende gezichten, reacties en commentaren. Ze hebben me scherp houden. Dat is mijn beleving. 
 
Fijne feestdagen!