Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Veel interesse van ervaren zorgprofessionals in overstap huisartsenzorg: stageplaatsen gezocht!

Met ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’ is de SSFH een arbeidsmarktcampagne gestart om 600 ervaren zorgprofessionals te laten instromen in de huisartsenzorg. De belangstelling voor de overstap is groot.

Nieuwe zorg, nieuwe kansen

Half oktober 2015 ging de SSFH van start met de campagne ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’. Een campagne die zich richt op de instroom van 600 medewerkers uit zorg en welzijn naar de huisartsenzorg. Het streven is om werk te bieden aan 150 doktersassistenten, 200 praktijkondersteuners somatiek en 250 praktijkondersteuners GGZ.

Begin december hebben al meer dan 10.000 unieke bezoekers een kijkje op de website zorgkansen.nl genomen en zijn ruim 900 interesseformulieren ingevuld. Ook via de media en social media werd het nieuws gedeeld en heeft het al veel mensen bereikt. De belangstelling om in de huisartsenzorg aan de slag te gaan is groot!

Stageplaatsen gezocht

Ervaren zorgprofessionals die besluiten de overstap naar de huisartsenzorg te maken, moeten vaak nog bij- of omgeschoold worden. Een belangrijk onderdeel hierbij is het volgen van een stage. Daarom zijn we op zoek naar stageplaatsen, want hieraan is een groot gebrek. Hebt u een stageplek? Laat het ons dan weten door het aanmeldformulier in te vullen. Wij verzamelen alle stageplaatsen en maken er een lijst van die verspreid wordt onder stagezoekers. Zij nemen vervolgens zelf contact met u op.

Wilt u wel een stageplek bieden, maar u weet niet hoe? Bijvoorbeeld omdat er weinig tijd is voor de begeleiding of het niet duidelijk is hoe u een stagiaire begeleidt? Laat het ons dan ook weten, dan gaan we samen kijken welke mogelijkheden er zijn.

Meer informatie

De campagne ‘Nieuwe zorg, nieuwe kansen’

Of neem contact op met projectleider Anne van Riet - Keulen, 06 – 20 32 55 75, anne.vanriet@ssfh.nl.