Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

‘Wanneer je iemand aanneemt die opgeleid is in je eigen praktijk, weet je direct wat je er aan hebt.’

Trudy Seldenrijk-Zeestraten werkt als huisarts en is praktijkhouder in huisartsenpraktijk Staring in Hilversum. Al jaren werkt zij met stagiaires van de opleiding tot doktersassistente. In dit interview vertelt zij wat een stagiaire kan betekenen voor een praktijk.

‘In mijn praktijk geloven we dat opleiden de manier is om te bouwen aan de praktijk van de toekomst. Daarom hebben we hier ook heel regelmatig stagiaires. In mijn solopraktijk had ik tot 2012 jaar in, jaar uit een stagiaire. Dit heeft even stil gestaan omdat we zijn gaan samenwerken in een gezondheidscentrum. Maar sinds een maand loopt er weer een stagiaire van de opleiding tot doktersassistente rond.’

‘In het begin van de stageperiode kost het voor de ervaren doktersassistentes extra tijd. Ze moeten iemand inwerken en de veiligheid vereist dat je er direct bovenop zit. Je kunt de stagiaire natuurlijk niet zomaar de telefoon aan laten nemen en hopen dat het goed gaat. Maar na de eerste drie maanden kun je de stagiaire meer loslaten. Dan heb je er in de organisatie echt iets aan. Bij ziekte of uitval kunnen ze direct diverse taken overnemen.

’‘Bij mijn praktijk loopt dus al een stagiaire rond en ik ga me ook aanmelden voor de vergoeding die ik via de SSFH kan aanvragen. Mijn stagiaire is er ook van op de hoogte en moet zich ook nog aanmelden. Het is er gewoonweg nog niet van gekomen. Maar eerlijk gezegd is het krijgen van een vergoeding niet de reden om een stagiaire wel of niet aan te nemen, je organisatie moet er op zijn aangepast.

‘De aandacht van de SSFH voor het bieden van stageplaatsen is goed. Wanneer er een vacature ontstaat, is het namelijk erg handig om al een stagiaire te hebben. Die heeft dan al laten zien bij je organisatie te passen en is er geleidelijk ingegroeid. Wanneer je iemand aanneemt die opgeleid is in je eigen praktijk, weet je direct wat je er aan hebt. Dat levert ook hele gemotiveerde medewerkers op. Niet alleen bij vacatures is dit overigens handig, ook rondom vakantieperiodes komt dit van pas. Dan komen stagiaires vaak terug als invalkrachten.'

Kijk hier voor meer informatie over de vergoedingen die SSFH biedt.