Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Winnende droombaan: doktersassistent!

De droom van Lonny Nederstigt? Doktersassistent worden! Daarom nam zij, net als 135 vrouwen uit het hele land, deel aan de wedstrijd ‘Maak werk van uw dromen!’. De actie maakt onderdeel uit van een arbeidsparticipatieproject voor 50+ vrouwen die al lange tijd werkzoekend zijn. Lonny is een van de winnaressen die op woensdag 26 maart haar prijs in ontvangst mocht nemen: een dag meedraaien als doktersassistent in een huisartsenpraktijk.

In perscentrum Nieuwspoort Den Haag reikte Cisca Dresselhuys, voormalig hoofdredactrice van maandblad Opzij en auteur van ‘Drukker dan ooit’, de prijzen uit aan de gelukkige winnaressen. De prijzen zijn erop gericht om vrouwen een stap op weg helpen in de richting van hun droombaan.

Een dag als doktersassistent

Lonny Nederstigt won de eerste prijs: de gelegenheid om een dag als doktersassistent mee te draaien bij een huisartsenpraktijk bij haar in de buurt en een bijdrage van € 500,- in de kosten van haar opleiding tot doktersassistent. Haar opleiding tot ziekenverzorgende en haar ervaring in de gezondheidszorg zullen daarbij goed van pas komen.

Huisartsenpraktijk Prelude uit Alphen aan den Rijn biedt Nederstigt de kans het beroep van doktersassistent voor een dag te ervaren. Het is een dynamische praktijk met oog voor opleiden, waarin acht huisartsen werken, vijf huisartsen in opleiding, vier praktijkverpleegkundigen, een praktijkondersteuner-GGZ, veertien doktersassistenten en twee stagiaires van de opleiding tot doktersassistent.

Helpt u mee? Bied een stagiair een plek!

Een groot aantal studenten droomt net als Nederstigt van een baan als doktersassistent. Door een tekort aan stageplaatsen in diverse regio’s kunnen zij helaas onvoldoende praktijkervaring opdoen om hun opleiding goed af te ronden. Helpt u mee de dromen van deze studenten te verwezenlijken? Bied een stageplaats in uw praktijk of post! De SSFH biedt een tegemoetkoming in de kosten van de praktijkbegeleiding van stagiairs. Vraag nu de vergoeding aan.

Over ‘Maak werk van uzelf!’

‘Maak werk van uzelf!’ is een initiatief van ouderenorganisatie PCOB, in samenwerking met Unie KBO en partnerorganisaties CNV, Actiz, UWV, ABU, NBBU en Passage.

Alle winnaressen van “Maak werk van uw dromen!”.
Lonny Nederstigt is tweede van links in de bovenste rij.