Samenwerken op scholing, sociaal beleid en arbeidsmarkt
Menu Zoeken

Werk in de huisartsenzorg verandert

Het wordt steeds drukker in de huisartsenpraktijk en op de huisartsenpost: meer taken, meer patiënten, met vaak complexere zorgvragen. Dit heeft gevolgen voor de huisarts en de medewerkers.

Als huisarts moet je vaak grotere teams aansturen en krijg je er almaar werkzaamheden bij. SSFH kan je ondersteunen bij je rol als werkgever met bijvoorbeeld HR-tools en het bieden van overzicht van opleidingen. SSFH helpt bij het vinden van voldoende ondersteunend personeel én bij het goed toerusten van mensen voor hun werk. Dat doen we onder meer door ervaren professionals uit andere zorgbranches om- of bij te scholen zodat zij snel kunnen worden ingezet als doktersassistent, praktijkondersteuner somatiek, praktijkondersteuner GGZ, praktijkverpleegkundige, physician assistant of praktijkmanager.

Als medewerker krijg je te maken met meer collega’s en meer externe partijen. Daarmee moet je samenwerken en zaken goed afstemmen. Inhoudelijk veranderen je taken ook. SSFH wil je helpen je werk zo goed mogelijk te (blijven) doen. Dat doen we onder meer door inzichtelijk te maken wat de toekomstige veranderingen in de rol en positie van de praktijkondersteuner somatiek in gaat houden.