Digitale scans rond agressie

Agressie en ongewenst gedrag vormen een toenemend probleem in de huisartsenzorg en zijn belangrijke factoren die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers belemmeren. Om in kaart te brengen hoe groot het probleem is, heeft SSFH twee digitale scans ontwikkeld rond agressie en ongewenst gedrag. Na het invullen van de agressiescan ontvang je direct inzicht in hoe het gesteld is met de veiligheid binnen jouw praktijk en ontvang je tips over hoe jij de veiligheid kan verbeteren. Daarnaast heeft SSFH een inventarisatie opgesteld. Zo krijgen we beter inzicht in hoevaak en waar agressie voorkomt in de huisartsenzorg. 

Agressiescan

In samenwerking met Kudding & Partners heeft SSFH een digitale agressiescan ontwikkeld. De digitale scan geeft jou inzicht hoe het gesteld is met agressie en ongewenst gedrag op je eigen werkvloer. Je krijgt tien vragen om meer bewust te raken van het huidige agressiebeleid en het veiligheidsniveau op de werkvloer binnen jouw huisartsenorganisatie. Je ontvangt de uitkomst van de scan per e-mail. Deze uitkomst bestaat uit een aantal adviezen met betrekking tot jouw situatie. Ook geven deze adviezen een richtlijn voor het aanscherpen van veiligheid in jouw werkpraktijk.

qr-code-inventarisatie
Inventarisatie

SSFH wil graag ook meer inzicht krijgen in hoe vaak agressie en ongewenst gedrag voorkomen, wie de veroorzaker is en wat mogelijke oorzaken zijn. Hiervoor is een inventarisatie  ontwikkeld, een korte vragenlijst die dit in kaart brengt.

Help SSFH door mee te doen aan dit onderzoek! Onder alle deelnemers verloten wij maandelijks tien solar powerbanks waarmee je je telefoon duurzaam kunt opladen.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.