Activiteitenplan duurzame inzetbaarheid 2023-2024

SSFH werkt in 2023 en 2024 met een activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen. Dit activiteitenplan valt onder de Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden (MDIEU), waavoor SSFH subsidie toegekend heeft gekregen vanuit het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Aan de basis van het activiteitenplan ligt de sectoranalyse die in de zomer van 2021 is uitgevoerd. Uit de sectoranalyse zijn drie knelpunten op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg aan het licht gekomen.

  • Werkdruk
  • Agressie en ongewenst gedrag
  • Loopbaan perspectief

Het activiteitenplan is de basis en bevat concrete acties om onderstaande aandachtsgebieden aan te pakken. De activiteiten die aan de knelpunten gekoppeld zijn staan in het Activiteitenoverzicht.

Werken aan je eigen duurzame inzetbaarheid

Alle medewerkers in de huisartsenzorg gezond en met plezier aan het werk houden wordt steeds belangrijker, maar hoe kun je werken aan je eigen duurzame inzetbaarheid? Om dit op een laagdrempelige manier mogelijk te maken, lanceert SSFH het platform Gezondeboel.

Met behulp van het platform kun je vragenlijsten invullen die je inzicht geven in welke knelpunten voor jou persoonlijk spelen. Vervolgens kun je online e-Health programma’s volgen, maar je kunt ook aanmelden voor andere activiteiten, zoals trainingen en coaching.

Je kunt eenvoudig op het platform en zelf kiezen wanneer je aan je eigen mentale gezondheid en vitaliteit wilt werken. Registreren kan via onderstaande button. Benieuwd of je zelf al voldoende bezig bent met duurzame inzetbaarheid? Doe de test! Je krijgt direct de uitslag, dus binnen 2 minuten weet je hoe je er zelf voor staat.

Interview Gezondeboel

Maak jij al gebruik van Gezondeboel? Simone Imhof, Growth manager bij Gezondeboel, vertelt in een interview meer over het e-health platform. Ze vertelt onder andere over de voordelen van het platform en alle mogenlijkheden die er zijn als het gaat om  workshops, gespreksbegeleiding en/of coaching. Lees het interview 

LET OP: Gezondeboel is onderdeel van Therapieland. Indien je al gebruik maakt van Therapieland, dien je een ander emailadres te gebruiken voor de aanmelding!

ssfh-640x320-mdieu-werkdruk

Werkdruk

De werkdruk in de huisartsenzorg is hoog en een groot knelpunt voor de duurzame inzetbaarheid van werkenden in de huisartsenzorg. Bij meer dan de helft van de werkgevers is de werkdruk het grootste knelpunt in hun personeelsbeleid. 

ssfh-640x320-mdieu-agressie

Agressie en ongewenst gedrag

Agressie en ongewenst gedrag komen veel voor in de huisartsenzorg. Als medewerkers hiermee te maken krijgen heeft dat grote invloed op hun duurzame inzetbaarheid. Het werkplezier neemt af en de sfeer op de werkvloer verslechterd.

ssfh-640x320-mdieu-loopbaan

Loopbaanperspectief

Loopbaanperspectief en ontwikkelingsmogelijkheden zijn noodzakelijk voor werknemers in de huisartsenzorg, ook bij de werkgever. Inzichtelijke loopbaanpaden kunnen inspireren tot ontwikkeling en de gewenste loopbaanstappen te zetten.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.