Welkom bij de podcastserie ‘Goed voor Elkaar’. In deze serie van drie afleveringen duiken we dieper in op het belang van duurzame inzetbaarheid en het behoud van bevlogenheid in de huisartsenzorg.

Onze enthousiaste host, Elisabeth van den Hoogen, gaat in gesprek met experts op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Samen zullen zij ons begeleiden door de complexe wereld van duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg. Wat betekent het precies? Welke thema’s komen er kijken om ervoor te zorgen dat zowel individuen als organisaties gedijen in deze veeleisende sector? We nodigen je van harte uit om te luisteren en ons kanaal te volgen.

In de eerste aflevering van ‘Goed voor Elkaar’ gaat Elisabeth van den Hoogen in gesprek met Gerda Welleweerd en Johanna Gröne, twee experts op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg. We duiken dieper in op het belang van duurzame inzetbaarheid en bevlogen blijven werken in deze sector, ongeacht je functie. Gerda en Johanna delen inzichten en bespreken praktische stappen voor individuen om hun eigen duurzame inzetbaarheid te bevorderen, zoals eigenaarschap nemen en proactief handelen. Ze delen ook voorbeelden van 'I-deals', maatwerkafspraken tussen medewerkers en organisaties. 

De aflevering sluit af met concrete tips voor luisteraars om direct aan de slag te gaan, zoals het bespreken van behoeften met leidinggevenden. Dit biedt waardevolle inzichten en advies voor iedereen in de huisartsenzorg, met de focus op het creëren van een gezonde werkomgeving. Blijf luisteren naar "Goed voor Elkaar" voor meer inspiratie en expertise op het gebied van welzijn in de zorg. 

De tweede aflevering van ‘Goed voor Elkaar’ gaat Elisabeth van den Hoogen in gesprek met Ger Plat en Arjen Jansen van de CT-groep. Samen delen zij inzichten en ervaringen over het onderwerp ‘’leidinggeven in afhankelijkheid’ in de huisartsenzorg. Een leidinggevende moet durven sturen en duidelijkheid is belangrijker dan vriendelijkheid. Het creëren van een goed werkklimaat is cruciaal voor werkplezier en duurzame inzetbaarheid.

De aflevering sluit af met praktische tips voor huisartsen om conflicten te voorkomen en een positieve werkomgeving te bevorderen, waaronder het bespreken van belangen, het waarderen van verschillen en het voorleven van goede leiderschapspraktijken. De gasten benadrukken het belang van voortdurende ontwikkeling en intervisie onder leidinggevenden in de huisartsenpraktijk om de uitdagingen van leidinggeven in afhankelijkheid effectief aan te pakken. Blijf luisteren naar "Goed voor Elkaar" voor meer inspiratie en expertise op het gebied van welzijn in de zorg.

De derde aflevering van de serie ‘Goed voor elkaar'. Host Elisabeth van den Hoogen gaat in gesprek met gasten Esther Werner en Sofie Meurs over weerbaar worden in de huisartsenzorg. We bespreken externe vormen van grensoverschrijdend gedrag, zoals agressie bij patiënten, en analyseren de verschillende vormen ervan en er worden inzichten gedeeld over het bewustzijn van grenzen en hoe zowel medewerkers als organisatie ongewenst gedrag kunnen aankaarten. We benadrukken het belang van een veilige werkomgeving en bespreken hoe organisaties hieraan kunnen bijdragen.

Ten slotte geven we concrete adviezen en praktische handvatten aan medewerkers, zodat zij direct aan de slag kunnen met het versterken van hun weerbaarheid en het bevorderen van een veilige werkomgeving. Blijf luisteren naar "Goed voor Elkaar" voor meer inspiratie en expertise op het gebied van welzijn in de zorg.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.