Wat heb je als werknemer nodig om gemotiveerd, gezond, vakbekwaam en productief aan het werk te blijven, en hoe kun je als werkgever daarbij helpen? Om hier goed inzicht in te krijgen zijn gesprekskaarten ontwikkeld: een handig hulpmiddel voor het voeren van een constructief gesprek tussen de werknemer en de leidinggevende. Ingestoken vanuit een breed perspectief om alle factoren bespreekbaar te maken die van invloed zijn om professioneel en met plezier te kunnen werken.
 

Gesprekskaart 'Goed voor elkaar' 

De gesprekskaart ‘Goed voor elkaar’ bevat vragen over allerlei onderwerpen, zoals motivatie en talenten, kennis en vaardigheden, gezondheid en vitaliteit, werk en privé, en werkomstandigheden en samenwerking. Kies voorafgaand of tijdens het gesprek samen met de vragen uit waar beide het gesprek over aan willen gaan. 

Download de gesprekskaart Goed voor elkaar Gesprekskaart Goed voor elkaar

Gesprekskaart 'Werkdruk' 

Gaat het gesprek over het ervaren van een hoge werkdruk? Maak dan gebruik van de gesprekskaart ‘werkdruk’ en krijg op deze manier inzicht in mogelijke oorzaken en oplossingen. 

Download de gesprekskaart Werkdruk Gesprekskaart Werkdruk

Gesprekskaart 'Agressie en ongewenst gedrag'

Agressie en ongewenst gedrag is een veelvoorkomend probleem, ook in de huisartsenzorg. Feiten en cijfers vind je in deze infographic.

Met de gesprekskaart 'Agressie en ongewenst gedrag' ga je het gesprek samen aan over agressie en ongewenst gedrag op de werkvloer. Door de gesprekskaart te gebruiken, worden aanknopingspunten aangeboden om mogelijke oorzaken van dit gedrag te bespreken en gezamenlijk oplossingen te verkennen. 

Download de gesprekskaart Agressie en ongewenst gedrag Gesprekskaart Agressie en ongewenst gedrag

Gespreksbegeleiding 

Naast deze gesprekskaarten kan het fijn zijn om onder begeleiding van een profesisonal het gesprek aan te gaan. Deze externe coach heeft veel ervaring in het leiden van gesprekken en kan ervoor zorgen dat juist de meest lastige onderwerpen niet uit de weg worden gegaan. Vanuit SSFH wordt er gratis gespreksbegeleiding aangeboden via het gezondheidsplatform Gezondeboel. Dit kan zowel bij één-op-één gesprekken als bij een teambijeenkomst. Onder het tabblad 'coaching' lees je hoe jij dit aanvraagt en kun je direct contact opnemen met een coach. Op het onderwerp werkdruk kan dit met Praktijk Glansreijk via info@glansreijk.nl. Voor agressie & ongewenst gedrag kan dit met Thaeles via info@thaeles.nl.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.