webinar-1920x600

Op donderdagavond 15 september heeft het webinar ´Agressie en ongewenst gedrag in de huisartsenzorg´ plaatsgevonden bij Medische Scholing. Met ruim 850 deelnemers live in de uitzending en veel positieve reacties kijken we terug op een succesvolle avond!

Gespreksleidster Elisabeth van den Hoogen ging als eerste in gesprek met huisarts Marike Broos. Zij vertelt over een voorval met een verbaal agressieve patiënt en is nog op zoek naar ideeën voor een veilige werkomgeving en tips om zelf beter met dit soort situaties om te gaan. Daarna houden Esther Werner en Marlies Roelofs van KIES, buro voor weerbaarheid, een aantal rollenspellen. Het bewustzijn van je eigen spanningslevel en de fases van agressie met bijbehorende interventies kwamen daarbij aan bod. Als sluitstuk ging Elisabeth in gesprek met Henk van Dijk en Louis Heijkamp van de politie. Zij zijn beide betrokken bij ‘Veilige Publieke Taak’ en vertellen over wat zorgverleners kunnen verwachten van de politie bij het maken van een melding of doen van aangifte.

SSFH ontving de laatste tijd steeds vaker signalen over agressie en ongewenst gedrag in de huisartsenzorg. Soms door eigen collega’s, maar steeds vaker door patiënten en hun naasten. Deels heeft de toegenomen agressie te maken met corona, maar ook de complexere zorgvragen, een tekort aan collega’s en een hoog verzuim zorgen voor een toenemende druk in de eerstelijnszorg. Met als gevolg angst, onzekerheid en frustraties van patiënten en hun naasten die worden geuit in de praktijk. SSFH besloot hiervoor een webinar te organiseren met als doel de deelnemers handvatten te geven om een zo veilig mogelijke werkplek te creëren om externe agressie te voorkomen dan wel te verminderen. Daarnaast om de deelnemers te voorzien van nuttige tips en inzichten om tijdens het uitoefenen van hun publieke taak te leren omgaan met externe agressie en wat te doen tijdens en na een incident.

Heb je dit webinar gemist? Binnenkort is het webinar ook on demand beschikbaar!

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.