Webinarreeks over Werkstress

In deze reeks van vier webinars vertelt Annemie Weber, directeur van Career&Live, meer over werkstress.  Annemie heeft al vele jaren expertise opgebouwd over onderwerpen als werkstress, stresspreventie en werk-privé balans. Tijdens de interactieve webinars deelt zij praktische tips en handige tools waar jij vandaag nog mee aan de slag kan. 

De volgende vier thema's zullen worden behandeld in de reeks: 

  • Werkstress
  • Werkdruk
  • Werkgeluk
  • In dialoog over werkstress

In het kader van de Week van de Werkstress organiseerde SSFH op donderdag 16 november een livesessie op LinkedIn over werkstress. 

Tijdens de livesessie ging Johanne Gröne, Projectleider Duurzame Inzetbaarheid bij SSFH, in gesprek met Annemie Weber (Career&Live), Marc van Wersch (Instituut voor Vitaal Ondernemen) en Inge van de Beek (Amplooi). 

Met deze gasten werd gesproken over Werkstress, de verschillende oorzaken én mogelijke oplossingen. Daarnaast kwam ongewenst gedrag en agressie aanbod komen en werd er gesproken over de effecten van een beperkt loopbaanperspectief op werkstress. 

Je kunt de livesessie terugkijken via deze link

Webinar 'Werkstress'

In het eerste webinar in de reeks gaan we dieper in op het onderwerp 'werkstress'. Wat is het? Wat zijn mogelijke oorzaken? En hoe kunnen we werkstress oplossen? Annemie vertelt ons meer en geeft praktische tips waar jij vandaag nog mee aan de slag kan. 

Download hier de goodiebag en de poster 'stressherkennen'.

Webinar 'Werkdruk'

Annemie neemt ons op een interactieve manier mee in de wereld van 'werkdruk'. Ze vertelt meer over wat werkdruk nu eigenlijk is en gaat daarbij ook in op 'privédruk'. Daarnaast gaat ze dieper in op de oorzaken van werkdruk en welke verschillende soorten werkdruk er zijn. Tot slot geeft ze praktische tips en tools, zo kan jij morgen al aan de slag met het verlagen van werkdruk. 

Webinar 'Werkgeluk'

Werkgeluk én privégeluk, het hangt heel erg met elkaar samen. Als beide op orde is dan ga jij zingend naar werk en fluitend weer naar huis. Maar hoe zorg je dat jij gelukkig bent op je werk? En wat zijn signalen dat het misschien wat minder gaat? Deze en andere vragen beantwoordt Annemie tijdens het webinar over werkgeluk. Daarnaast sluit ze ook dit webinar weer af met tips en tricks om jouw werk- én privégeluk te verhogen.

Webinar 'In dialoog over werkdruk'

In het laatste webinar uit de reeks gaat Annemie Webers in op 'het dialoog aan gaan over werkdruk'. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: elkaars perspectief gaan zien en begrijpen, verschillende theorieën rondom teamwork en stress, en het signaleren van werkdruk en hoe je hier mee omgaat binnen jouw team. Annemie daagt je tot slot uit om morgen al met haar tips en tricks aan de slag te gaan!

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.