1200x627-bolstages

De samenwerkende partijen LHV, InEen, NvdA, SBB en SSFH hebben een draaiboek ontwikkeld voor alle partijen in het land die gezamenlijk met het tekort aan stageplaatsen voor toekomstige doktersassistenten aan de slag willen gaan. Deze handreiking is bedoeld om eerder opgedane ervaringen te delen en te stimuleren tot een ‘maatwerk-aanpak’ in afzonderlijke regio’s.

Handreiking ‘Draaiboek BOL-stages doktersassistent studenten voor huisartsenpraktijken'

Door de groeiende vraag naar huisartsenzorg en de vergrijzing van personeel wordt de vraag naar doktersassistenten steeds groter. Dat betekent ook dat stageplaatsen hard nodig zijn, want daar is een groot tekort aan. Zonder stageplaats kunnen doktersassistenten niet met een opleiding starten. Veel ROC’s hebben door het tekort aan stageplaatsen het curriculum aan moeten passen, waardoor studenten pas in het tweede leerjaar voor het eerst op stage gaan. Ruimte voor studenten in de huisartsenpraktijk is dus hard nodig. Maar hoe pak je dit aan? En waar moet je allemaal aan denken? Om regio’s op weg te helpen is het ‘Draaiboek BOL-stages doktersassistent studenten voor huisartsenpraktijken’ beschikbaar.

In dit draaiboek, beschikbaar gesteld door LHV, InEen, NvdA, SBB en SSFH, wordt ingegaan op de competenties en rol van de praktijkopleider en het gehele proces met betrekking tot het aanbieden van een stageplaats voor doktersassistenten in diverse stappen wordt inzichtelijk gemaakt. Denk hierbij aan de voorbereiding, vergoedingen, het werven en aannemen van studenten, tips voor begeleiding en beoordeling en de planning. Daarnaast zijn er best practices van Samergo, Jeroen Bosch Huisartsen en Huisartsen Zuid Kennemerland ter inspiratie opgenomen. Wij hopen hiermee een handreiking te bieden aan de regio’s om aan de slag te gaan met een maatwerk-aanpak om meer stageplaatsen te creëren voor doktersassistenten.

Voor vragen of informatie kan contact opgenomen worden met Anneroos Blok, beleidsmedewerker bij SSFH, via info@ssfh.nl of telefonisch op 013-5944318.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.