Onveilige situatie of ongewenst gedrag? De vertrouwenspersoon staat voor je klaar
21-07-2025
21-07-2025
Twijfel je of je melding moet maken van een vervelende werksituatie? Of weet je niet goed bij wie je terecht kunt? De vertrouwenspersoon van SSFH biedt een veilige plek voor jouw verhaal en helpt je, wanneer nodig, verder.
De vertrouwenspersoon is er voor medewerkers in de huisartsenzorg zonder eigen vertrouwenspersoon op de werkvloer. Je kunt bij hen terecht in situaties zoals:
Agressie of intimidatie (verbaal, fysiek of seksueel)
Pesten, discriminatie of ongewenste omgangsvormen
Samenwerkingsproblemen of spanningen
Integriteitskwesties, zoals misstanden of onjuist handelen
Ook als je twijfelt of jouw situatie “wel ernstig genoeg” is, kun je gewoon contact opnemen. Alles wat je deelt, blijft vertrouwelijk.
Aanmelden: Neem contact op met Ilse Roelands van Gimd via i.roelands@gimd.nl of bel 06-39341342. Zij doet de intake en zal kijken met wie ze jou het best in contact kan brengen voor het verdere verloop.
Afspraak maken: Binnen twee werkdagen krijg je een reactie om een eerste gesprek te plannen.
Gesprek en vervolg: Tijdens het gesprek bespreek je wat er speelt en welke stappen je eventueel wilt nemen. Denk aan begeleiding, advies, bemiddeling of hulp bij het doen van een melding.
Heb je voorkeur voor een vrouwelijke vertrouwenspersoon? Geef dit gerust aan, daar wordt rekening mee gehouden.
Als medewerker in de huisartsenzorg heb je via SSFH recht op professionele ondersteuning van een vertrouwenspersoon. De begeleiding wordt afgestemd op jouw situatie en behoefte. Of je nu alleen even wilt sparren, samen vervolgstappen wilt uitdenken of juist ondersteuning nodig hebt bij een anonieme melding of bemiddeling: alles gebeurt op jouw tempo en met jouw toestemming. De vertrouwenspersoon neemt geen acties zonder jouw akkoord, en bij integriteitskwesties is zelfs anonieme melding mogelijk.