ssfh-1200x416-mdieu-150dpi

Met trots kunnen we mededelen dat de subsidie voor duurzame inzetbaarheid officieel is toegekend. Deze toekenning markeert een belangrijke mijlpaal in onze inspanningen om duurzame inzetbaarheid binnen de huisartsenzorg te bevorderen.

In de periode 2023-2024 heeft SSFH diverse activiteiten rondom duurzame inzetbaarheid ontwikkeld, waarbij er gewerkt is aan de knelpunten werkdruk, agressie en ongewenst gedrag en loopbaanperspectief. In totaal is er ruim 1.1 miljoen euro besteed aan activiteiten, zoals maatwerkprogramma´s, workshops, loopbaanbegeleiding, webinars, podcasts, etc. Hiervan is inmiddels de helft vergoed door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit is ruim 80% van het oorspronkelijk aangevraagde subsidiebudget.

Aan de slag met duurzame inzetbaarheid

Zelf aan de slag met duurzame inzetbaarheid? Dat kan! In de subsidieperiode zijn er diverse tools ontwikkeld waarmee medewerkers zelf of met collega’s aan de slag kunnen. In de webinarreeks over werkstress deelt Annemie Webers praktische tips en handige tools waarmee men vandaag nog aan de slag kan. Bij de podcastreeks ‘Goed voor elkaar’ duiken we dieper in op het belang van duurzame inzetbaarheid, het behoud van bevlogenheid en de rol van digitaal leiderschap. De gesprekskaarten die zijn ontwikkeld zijn een handig hulpmiddel voor het voeren van een constructief gesprek tussen de medewerker en de leidinggevende.

Gezondeboel

Ook dit jaar loopt er nog een subsidietraject en kunnen medewerkers in de huisartsenzorg zich gratis aanmelden op het platform Gezondeboel. Hier hebben zij toegang tot de online programma’s, zoals e-learnings, die helpen om beter om te gaan met werkdruk en lastige situaties op de werkvloer. Daarnaast krijgen zij handvatten voor meer balans, werkplezier en persoonlijke ontwikkeling.

Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg is één van de speerpunten van SSFH waarbij het er om gaat dat medewerkers gemotiveerd, gezond, vakbekwaam en productief blijven, nu en in de toekomst. Dat is in het belang van zowel de medewerker als de werkgever. Beiden hebben daarin hun eigen verantwoordelijkheid. Het is dus belangrijk om tijdig met elkaar in gesprek te gaan, te blijven en afspraken te maken over de inhoud van het werk, wat energie geeft, hoe (mentaal) gezond te blijven en wat er nodig is om verder te ontwikkelen.

>> Check hier welke tools er beschikbaar zijn rondom duurzame inzetbaarheid

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.