Er zijn allerlei soorten stages. Per opleiding verschilt de duur van de stage en de werkzaamheden die iemand tijdens zijn stage kan verrichten. Verder is een stage in het begin van een opleiding anders dan een eindstage. Elk stage vraagt  zodoende weer om andere begeleiding.

Stages en werkzaamheden doktersassistenten

Het stage lopen binnen de opleiding doktersassistent maakt deel uit van de beroepspraktijkvorming (BPV). De stages voor BOL- en BBL-leerlingen zijn weliswaar verschillend georganiseerd, maar inhoudelijk zijn de taken die de stagiairs per jaar kunnen uitvoeren hetzelfde.

Een BOL leerling loopt elk leerjaar stage. De duur van de stage verschilt per jaar. En natuurlijk werkt de stagiair elk jaar zelfstandiger.

Een BBL-leerling werkt 2 tot 4 dagen per week en gaat 1 dag per week naar school. 

In de downloads onderaan de pagina staat meer informatie over de stages en de werkzaamheden van de BOL en BBL leerling.

Stages en werkzaamheden praktijkondersteuners

Een stagiair-praktijkondersteuner kan een aantal werkzaamheden in de praktijk zelfstandig uitvoeren. In het begin moet de begeleider nog meekijken en controleren. Daarna voert de stagiair de werkzaamheden meestal zelfstandig uit.

Een stagiair-praktijkondersteuner somatiek die de 1-jarige opleiding doet, loopt 40 tot 48 weken stage, gemiddeld 8 tot 12 uur per week.

Een stagiair-praktijkondersteuner somatiek die de 2-jarige opleiding volgt, loopt langer maar meestal minder uren per week stage. De functie van praktijkondersteuner somatiek is volop in ontwikkeling.

Een stagiair praktijkondersteuner ggz loopt 40 weken in een jaar en 8 uur per week stage. Bij een verkorte opleiding voor SPV’ers is de opleiding en dus ook de stage korter.

NB: Bij de opleidingen is vaak uitgebreide informatie over de stage beschikbaar. Vraag hiernaar bij de coördinator van de opleiding.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.