De vraag naar stages voor doktersassistenten en praktijkondersteuners is groot, maar het aantal is beperkt. Er zijn dan ook meer stageplaatsen nodig, want zonder stageplaats kunnen doktersassistenten en praktijkondersteuners niet met een opleiding starten.

Wij helpen je als huisartsenpraktijk, huisartsenpost of gezondheidscentrum om stageplaatsen te creëren met praktische informatie over:

  • welke stages er zijn?
  • hoe lang een stage duurt?
  • wat stagiairs kunnen doen?
  • hoeveel begeleiding nodig is?
  • de randvoorwaarden voor een succesvolle stage.

Het overzicht van het opleidingsaanbod geeft je inzicht in de diverse opleidingsmogelijkheden voor doktersassistent, praktijkondersteuner somatiek en praktijkondersteuner ggz. Ook vind je er de instroomeisen en criteria per opleiding.

Wil je weten welke bij- of nascholing je kunt volgen in de huisartsenzorg? We hebben het scholingsaanbod voor je op een rij gezet. 

draaiboek-zij-instroom-header

Regionaal draaiboek zij-instromers

LHV, SSFH, UWV, zorggroepen Hadoks en SGZ en het ROC Mondriaan hebben samen een maatwerk opleiding ontwikkeld voor zij-instromers doktersassistent. Het draaiboek is bedoeld voor regionale organisaties binnen de huisartsenzorg die in de regio aan de slag willen met projecten rondom de (zij-) instroom van nieuw personeel. Heeft u vragen, wilt u een regionaal project starten of heeft u interesse in het draaiboek? Neem dan contact met ons op.

1200x627-bolstages

Draaiboek BOL-stages doktersassistent

SSFH heeft in samenwerking met LHV, InEen, NvdA en SBB het ‘Draaiboek BOL-stages doktersassistent studenten voor huisartsenpraktijken’ samengesteld voor alle partijen in het land die gezamenlijk met het tekort aan stageplaatsen voor toekomstige doktersassistenten aan de slag willen gaan. Deze handreiking is bedoeld om eerder opgedane ervaringen te delen en te stimuleren tot een ‘maatwerk-aanpak’ in afzonderlijke regio’s.

stages-en-vergoedingen-afbeelding

Special 'Vergoedingen en Subsidies'

SSFH ondersteunt huisartsenpraktijken graag in de begeleiding van stagairs. In de special 'Vergoedingen en Subsidies’ worden onder andere de verschillende aspecten van vergoedingen en subsidies rondom stages uitgelicht. Daarnaast komen er ervaren stagebegeleiders aan het woord die handige tips en tools meegeven op het gebied van stagebegeleiding. Dit en meer lees je in het magazine 'Vergoedingen en Subsidies'. 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.