ssfh-onderwijstafel-algemeen-1920x600

Tijdens deze tweede SSFH Onderwijstafel staat de 'Leeromgeving van de toekomst in de huisartsenzorg, met leer- en werktaken' centraal. Samen met deskundigen uit het onderwijsveld en de praktijk gaan we in gesprek over de wijze waarop potentiële medewerkers modulair opgeleid kunnen worden, waarbij er rekening wordt gehouden met eerder verworven vaardigheden.

Heb je interesse om hier aan deel te nemen? Laat ons dat weten via onderstaande button!

Terugblik Eerste Onderwijstafel SSFH
Op 17 mei werd de eerste SSFH Onderwijstafel georganiseerd. Daarbij stond de vraag centraal: 'Hoe zorgt de huisartsenzorg voor voldoende gekwalificeerd personeel en welke rol speelt onderwijs daarin?'
De deelnemers waren afkomstig uit de praktijk, het onderwijsveld, de beroepsgroepen en LHV, InEen en CNV Zorg en Welzijn.

In de ochtend werden inleidingen gegeven door Hans Timmerman (CAOP) over de opleidingsbehoefte in de huisartsenzorg en hoe je hierbij voor verschillende doelgroepen optimaal aansluit, Marc van der Meer (bijzonder hoogleraar Onderwijsarbeidsmarkt Tilburg Law School) over de beroepspraktijkvorming in de huisartsenzorg en Gretl Dons (Sonestra) over werken vanuit sociale netwerkstrategieën. Deze inleidingen vormden voor de deelnemers aanleiding met elkaar de dialoog aan te gaan over de visies van de sprekers.

In de middag werd na introducties door Xander Koolman (gezondheids-econoom VU Amsterdam) en John van Nieuwenhoven (Cohesie) van gedachten gewisseld over financieel-economische aspecten van de (huisartsen)zorg resp. over de wijze waarop Cohesie diverse bedrijfsorganisatorische zaken voor haar leden heeft geregeld, de voordelen die daaruit voortvloeien en wat daaruit geleerd kan worden.

De dag werd afgesloten met een aantal calls to action en de vaststelling dat deze eerste SSFH Onderwijstafel zeker een vervolg moet krijgen.

Podcast
Van de dag is ook een podcast gemaakt die via deze link beluisterd kan worden.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.