De doktersassistent is de spil van de praktijk en draagt veel eigen verantwoordelijkheid. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor patiënten. Je doet administratie- en baliewerkzaamheden, hebt persoonlijk contact met patiënten en je verricht kleine medische handelingen. Een dankbare, dynamische baan met veel afwisseling! 

Wat doe je als doktersassistent?

Het werk van een doktersassistent is zeer afwisselend. Het ene moment voer je zelfstandig kleine medische handelingen uit, het andere moment ondersteun je de huisarts en daarnaast houd je de administratie en patiëntendossiers bij. Je bent het eerste aanspreekpunt van de patiënt en gaat met de zorgvraag aan de slag. Je bepaalt de urgentie en een passende opvolging en zorgt ervoor dat patiënten goed geholpen worden. Kortom, je draagt veel eigen verantwoordelijkheid en werkt daarnaast nauw samen met collega’s in de praktijk. 

Meer weten over dit functieprofiel en welke opleiding je nodig hebt? Lees dan de verhalen en bekijk het filmpje van doktersassistente Sanne op Mijnbaanindepraktijk.nl 
 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.