nieuwe-dvdp

Op 22 mei wordt de Dag van de Praktijkondersteuner en Praktijkverpleegkundige gevierd. Deze dag is bedoeld om waardering te tonen voor de belangrijke rol die deze zorgprofessionals spelen in de eerstelijnsgezondheidszorg. Praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen zijn onmisbaar in het ondersteunen van huisartsen en het verlenen van zorg aan patiënten. 

De eerstelijnsgezondheidszorg is de eerste stap in de gezondheidszorg, waar patiënten terechtkomen voor basiszorg en preventieve maatregelen. Praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundige werken nauw samen met huisartsen om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en patiënten te ondersteunen. De taken van praktijkondersteuners- en verpleegkundigen zijn erg divers. Zo bieden ze zorg en begeleiding aan patiënten met chronische aandoeningen, zoals: diabetes, hart- en vaatziekten en astma. Daarnaast voeren ze regelmatige controles uit, geven ze advies over gezonde levensstijlkeuzes en helpen ze patiënten bij het nemen van beslissingen over hun behandeling.

Op deze dag worden zowel collega’s als patiënten aangemoedigd om hun waardering te tonen voor praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen. Bedankkaartjes, bloemen of kleine geschenken zijn voorbeelden van waardering. Bovendien is het een gelegenheid om stil te staan bij de inzet en toewijding van deze zorgprofessionals en ze te bedanken voor hun waardevolle bijdrage aan de gezondheidszorg.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.