tabitha-turner-tzccnpp3v3e-unsplash

Het tekort aan doktersassistenten en aanbod van stageplaatsen voor aanstormende talenten is geen nieuws meer. Medio 2020 is er door vier zorggroepen uit de regio ( Beter in Bommelerwaard, BeRoemd, Chronos en Synchroon) en het onderwijs in de regio besloten dat er extra aandacht moet komen om deze problematiek aan te pakken.


Met hulp van de ontvangen subsidie van de Stichting Sociaal Fonds Huisartsen (SSFH) kon het idee in de praktijk tot actie worden omgezet. Dit door middel van het inzetten van twee stagecoördinatoren.


De belangrijkste doelen zijn het laten toenemen van het aantal stageplaatsen, het behouden van stagiaires in de praktijken, een betere samenwerking met erkende leerbedrijven en het aanbieden van snuffelstages.


In de afgelopen periode kunnen we met trots zeggen dat deze doelen voor een groot deel zijn behaald. Er zijn 20 erkende leerbedrijven bijgekomen in de regio. Ook zijn er 37 snuffelstages georganiseerd wat voor een fijn “proef” moment zorgt voor zowel praktijk als stagiaire. De samenwerking met zorggroepen en onderwijsinstellingen is flink toegenomen, wat ervoor gezorgd heeft dat er behoorlijk wat BBL-opleidingen in de regio zijn aangeboden. Doordat het onderwijs en de huisartsenpraktijken met elkaar in gesprek zijn gegaan, is duidelijk geworden wat vraag en aanbod aan beide kanten is. Hier dienen we dan gezamenlijk op in te spelen. 


Deze successen smaken naar meer, de stagecoördinatoren zijn inmiddels bekend in de regio en hebben een mooi netwerk opgebouwd. In de afgelopen periode hebben we geleerd dat bij het opzetten van een platform we elkaar beter kunnen vinden. Daarnaast bieden we ook praktijken en stagiaires handvaten in het onderzoeken van mogelijkheden. Hierbij denkend aan beschikbare stageplekken online inzichtelijk maken, formulieren en handleidingen delen voor het aanvragen van subsidies en voorbeeld arbeidsovereenkomsten delen.


We kijken uit naar de volgende periode.

Bron: Synchroon Zorggroep 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.