bijeenkomst-aog-van-vws

Agressie komt in de zorg helaas veel voor. Zowel patiënten als hun naasten tonen steeds vaker agressief gedrag. En er wordt weinig aangifte gedaan, terwijl dat juist een krachtig signaal afgeeft: agressie hoort er niet bij. Om meer aandacht te genereren voor de agressie in de zorg organiseert het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) tien regiobijeenkomsten rondom het thema 'Agressie en Aangifte'.

De bijeenkomsten

Tijdens de regiobijeenkomsten geven experts van de politie en het OM informatie en handvatten over het doen van aangifte wanneer medewerkers te maken krijgen met agressie. Daarnaast vertellen zorgorganisaties over hun succesvolle aanpak rondom incidentmeldingen en aangifte doen. Uiteraard zal er ook ruimte zijn om samen met collega's en de experts in gesprek te gaan. 

Voor wie? 

De bijeenkomsten zijn bedoeld voor functionarissen uit zorg- en welzijnsorganisaties die zich bezighouden met agressie tegen zorgmedewerkers en/of het aangiftebeleid van hun organisaties.

Regio Limburg 

De eerste bijeenkomst vindt plaats op maandag 22 april van 9.30-13.00 uur in Roermond (regio Limburg). Later zullen ook de andere regio's ingepland worden. Ben jij geïnteresseerd in een bijeenkomst bij jou in de regio? Je kunt jouw interesse alvast kenbaar maken. Wanneer de bijeenkomst bij jou in de buurt gepland staat ontvang je een bericht. 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.