ri-e-officeel

Van 12 tot en met 16 juni is de 9e editie van de Week van de RI&E. In samenwerking met arbodeskundigen, adviseurs, opleiders en brancheorganisaties vragen we extra aandacht voor het aspect van veilig en gezond werken. We activeren praktijken om hun arbeidsrisico's in kaart te brengen. 

De RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) is een instrument waarmee werkgevers de risico’s op de werkvloer kunnen inventariseren en evalueren. Het biedt inzicht in mogelijke gevaren en stelt werkgevers in staat om preventieve maatregelen te nemen om de veiligheid en gezondheid van werknemers te waarborgen. De RI&E is verplicht voor werkgevers met personeel in dienst. Zij lopen het risico een boete te krijgen als zij dit niet op orde hebben.

Specifiek voor de huisartsenzorg is er de vernieuwde Arbocatalogus website, een uitgebreide gids met oplossingen voor risico’s binnen de sector. Deze catalogus biedt praktische handvatten en concrete maatregelen om risico’s te verminderen en de werkomgeving veiliger te maken.

De Week van de RI&E is een initiatief van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Samen kunnen we zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving in de huisartsenzorg!

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.