brenda-leijting-en-lisette-koenders-zorggroep-almere

Brenda Leijting is digicoach bij Zorggroep Almere en focust zich sinds een aantal maanden op de verschillende huisartsenpraktijken in Almere. “Het werk wordt zoveel leuker als je digitaal vaardiger bent. Het verlicht echt je werklast en ik haal er heel veel voldoening uit om mensen daarin te ondersteunen”, vertelt Brenda.

Wanneer Brenda bij een praktijk met een traject start, gebruikt zij de zelfscan van Digivaardig in de zorg. Medewerkers vullen de scan zelf in en beantwoorden vragen over hoe digitaal vaardig ze zichzelf vinden op verschillende vlakken. Zo kun je bijvoorbeeld hoog scoren op basiskennis, maar lager op kennis van applicaties. Omdat de zorggroep behoorlijk wat praktijken betreft, is een gestructureerde aanpak noodzakelijk. “Het gaat in de praktijk om honderden mensen”, legt Brenda uit, “We pakken tot 4-6 praktijken per keer aan met de scans.” De locatiemanager is betrokken bij de start en stuurt de mail uit voor het maken van de scan aan de eigen medewerkers. Een coördinerend doktersassistent helpt met inplannen van de afspraken. De digicoaches zijn verder het aanspreekpunt samen met hun projectleider.

Brenda maakt ook gebruik van eindscans na het coachen om vorderingen van mensen te meten. “Aan het einde van de coaching periode maken we een overzicht voor de locatiemanager wie we gecoacht hebben, wie geen scan heeft ingeleverd en wie hoog scoorde op de scan. Mensen die erg hoog scoren bij de scan komen in aanmerking als mogelijke superuser voor de locatie”, vertelt Brenda.

Lees het volledige interview op de website van Digivaardig in de zorg.

Bron: Digivaardig in de zorg

Afbeelding: Digivaardig in de zorg

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.