Als SSFH vinden wij de digitale vaardigheden in de huisartsenzorg van belang en hebben dit aankomend jaar op onze agenda staan. Inmiddels is SSFH aangesloten bij de coalitie Digivaardig in de zorg. Klik hier voor de website Digivaardig in de zorg.

Momenteel is er een zelftest/scan voor huisartsen beschikbaar, waarin de huisarts zichzelf kan testen op digitale vaardigheden. Hier ontdekt hij aan welke digitale leerdoelen hij kan werken en krijgt hij een beeld van de vaardigheden die hij als huisarts minimaal nodig heeft om de basale digitale werkzaamheden in de praktijk efficiënt te kunnen verrichten. Maar natuurlijk kunnen alle leden van het huisartsenteam de scan uitvoeren.

SSFH gaat op korte termijn samen met de coalitie Digivaardig in de zorg onderzoeken wat de digivaardigheid in de huisartsenzorg is. Hierbij wordt niet alleen naar de huisarts, maar naar alle functies binnen onze branche gekeken. Afhankelijk van het onderzoek, zullen wij met een aanbod komen. Met als doel om ervoor te zorgen dat de digitale vaardigheden in de huisartsenzorg op peil zijn.

Doe de zelftest digitale vaardigheden voor huisartsen hier.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.