iedereen-een-huisarts-1920x600

De grens in de huisartsenzorg is bereikt, de werkdruk móet worden aangepakt. Vandaag is de actieweek huisartsenzorg van start gegaan. Deze week vragen we aandacht voor de druk op de huisartsenzorg.

“Werken in de Huisartsenzorg is mooi, nuttig en bijzonder. In iedere rol en op iedere mogelijke plek in de huisartsenzorg vraagt het mensenkennis, vakinhoudelijke kennis, maatschappelijke kennis en vooral kennis over je eigen-kunnen en welzijn”, vertelt Petra Portengen, voorzitter bij SSFH. “Of je nu in de rol van werknemer of werkgever beweegt, in dienst bent of als zelfstandige werkt, als zorgprofessional of juist ondersteunend aan het Huisartsenzorgteam. Eenieder is belangrijk in de huisartsenzorg verantwoordelijk om de huisartsenzorg op professionele wijze draaiende te houden.”

Dat geldt ook voor het Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH). Het SSFH draagt onder andere bij aan het goed kunnen organiseren van stages, anders opleiden en de duurzame inzetbaarheid van de werknemers. Petra: “We trachten hiermee het goede goed te doen, maar er zijn ook externe factoren waardoor het werken in de huisartsenzorg onder druk staat. En dit blijkt structureel. De druk is zo groot dat de werkgevers en werknemers samen op 1 juli naar het Malieveld in Den Haag gaan. Als zorgprofessionals in teamverband, met de gehele praktijk, of juist alleen zodat de collegae de zorg voor de patiënt kan waarborgen. Of als zorggroep samen met de niet-zorg collegae, met studenten, directeuren en voorzitters van de verschillende beroepsverenigingen.”

Deze week zijn er verschillende acties in het land om het publiek en het verantwoordelijke beleid (en regelgevers) bewust te maken van de ernst van de zaak. Vrijdag 1 juli start de manifestatie om 14.00 uur (Malieveld Den Haag) en van 17.00 tot 18.00 uur is er een LIVE-Talkshow waar alle partijen aan meewerken. Op 5 juli wordt er een petitie aangeboden door een vijftal beroepsverenigingen in de huisartsenzorg. 

SSFH steunt haar partners hierin en ziet de noodzaak van deze acties. De huisartsenzorg gaat niet zomaar in actie.

Meer informatie over de actieweek en de manifestatie: www.huisartseninactie.nl

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.