ik-wil-voor-iedereen-een-huisarts-1920x600

Vandaag wordt de actieweek afgesloten met de landelijke manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Tussen 14.00 – 16.00 uur komen huisartsen en medewerkers uit de huisartsenzorg bij elkaar. Daar laten ze gezamenlijk hun stem horen, waarom zij voor de huisartsenzorg strijden en wat er moet gebeuren om het vak zo mooi te houden.

Deze zomer maakt de overheid meerjarenplannen voor de hele zorg, zoals een integraal zorgakkoord. Aan de onderhandelingstafels maken we duidelijk dat de problemen in de huisartsenzorg urgent zijn en moeten worden opgepakt. Maar dat leidt nog tot te weinig concrete afspraken. Daarom zijn er deze week diverse acties in het land om aandacht te vragen voor de druk op de huisartsenzorg.

Er staan vier thema’s centraal waarop we vooral verbetering willen boeken:

  • Meer tijd voor patiëntenzorg
  • De wachttijden in ggz, sociaal domein en tweede lijn
  • De druk van de ANW moet verminderen
  • Het gebrek aan voldoende en betaalbare praktijkhuisvesting

Aansluitend is er van 17.00 tot 18.00 uur een online live-talkshow: De huisartsenzorg draait door. Hierin komen deelnemers aan de actie hun woord doen onder begeleiding van host Ted van Essen. Verschillende beroepsverenigingen en genodigde gasten sluiten aan tafel aan om samen de knelpunten en oplossingen te bespreken voor de eerstelijnszorg. Deze talkshow wordt georganiseerd in samenwerking met Medische Scholing. Je kunt je gratis hiervoor aanmelden.

>> Meer informatie over de Manifestatie

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.