shutterstock-742880050

Slechts 4% van de medewerkers in de huisartsenzorg heeft wel eens gebruik gemaakt van een vertrouwenspersoon. Dat blijkt uit recent onderzoek naar de bekendheid van de vertrouwenspersoon dat SSFH heeft gehouden.

Bijna de helft van de deelnemers geeft aan volledig op de hoogte te zijn waarvoor zij bij een vertrouwenspersoon terecht kunnen, maar ruim de helft geeft aan dit maar gedeeltelijk (36%) of niet (17%) te weten. Ook is maar 30% ervan op de hoogte dat je via SSFH gratis toegang hebt tot een vertrouwenspersoon. Lees hier meer over de SSFH vertrouwenspersoon.

Men vindt het belangrijkst bij een vertrouwenspersoon dat deze betrouwbaar (73%), onafhankelijk (55%) en snel beschikbaar (48%) is. Of de vertrouwenspersoon in de buurt woont (10%) of inlevingsvermogen (14%) heeft vindt men minder belangrijk.

Deze eerste peiling (N=803) onder alle beroepsgroepen in de huisartsenzorg was in december 2022 uitgezet in het kader van het MDIEU-activiteitenplan. In de komende periode wordt er meer aandacht gegeven aan de (SSFH) vertrouwenspersoon en waarvoor men hier terecht kan om de bekendheid hiervan te vergroten.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.