1

In de nieuwe SSFH podcastserie gaat Elisabeth van den Hoogen in gesprek met een aantal experts. Zij vertellen je over hun ervaringen en geven tips over hoe om te gaan met duurzame inzetbaarheid en agressie en ongewenst gedrag. Want met plezier naar je werk gaan kan een uitdaging zijn in de drukte van de praktijk. Met alles wat er op je afkomt kan de stress te veel worden. En soms gebeurt er iets vervelends: een patiënt die zich agressief gedraagt of een collega die ongepaste opmerkingen maakt. Hoe ga je hiermee om en hoe kun je toch zo veel mogelijk plezier uit je werk halen? In drie afleveringen vertellen we je meer. 

1. Bevolgen blijven werken 

In de eerste aflevering gaan Gerda Welleweerd, organisatiepsycholoog, en Johanna Gröne, projectleider duurzame inzetbaarheid voor SSFH in gesprek over wat er nodig is om bevlogen je werk te kunnen (blijven) doen. Gerda en Johanna delen inzichten en bespreken praktische stappen voor individuen om hun eigen duurzame inzetbaarheid te bevorderen, zoals eigenaarschap nemen en proactief handelen.

2. Leidinggeven in afhankelijkheid 

De tweede aflevering staat in het teken van leidinggeven. Ger Plat en Arjen Jansen werken voor onder andere voor trainingsbureau CT Groep en adviseren veelvuldig in de huisartsenzorg. Zij spreken over de lastige positie van de huisarts die in zijn praktijk vaak een driedubbele rol heeft als zorgverlener, leidinggevende en werkgever. Ze geven tips hoe je als leidinggevende kunt bijdragen aan een goed en veilig werkklimaat.

3. Weerbaar worden

Agressie en ongewenst gedrag – bijna iedereen in de zorg krijgt er een keer mee te maken. Hoe kun je hierop reageren? Esther Werner is trainer bij haar eigen bureau Kies Weerbaarheid. Sofie Meurs is psychiatrisch verpleegkundige en werkt als poh-ggz in twee huisartsenpraktijken. Ze vertellen over hun ervaringen en geven concrete voorbeelden die kunnen helpen om je weerbaarder te maken. 

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.