Tijdens de SSFH Onderwijstafel heeft Medische Scholing een podcast opgenomen waarin we in gesprek gaan met diverse experts. Deelnemers geven hun visie op de vraag ‘Hoe zorgt de huisartsenzorg voor voldoende gekwalificeerde zorgprofessionals en welke rol speelt het onderwijs daarin?’ Zoveel deelnemers, zoveel meningen, kennis en ervaringen. Samen formuleren zij een duidelijke call to action!

Petra Portengen, voorzitter van SSFH: “Eén van de strategische pijlers van SSFH is het anders opleiden. We weten dat we anders moeten gaan werken, zorgbreed, ook in de huisartsenzorg. Op een andere manier willen gaan werken, begint met anders opleiden. We weten niet wat dat betekent, dus dat willen we graag ophalen in het werkveld. Daarom is deze eerste sessie van de SSFH Onderwijstafel georganiseerd.”

De huisartsenzorg is een prachtige sector om in te werken, maar de huisartsenteams staan zowel kwantitatief als kwalitatief onder druk. De vraag naar huisartsenzorg is in de afgelopen jaren flink gegroeid en de zorgvraag is daarbij ook complexer geworden. Aan de medewerkers worden andere eisen gesteld. De werkdruk is hoog en er is krapte op de arbeidsmarkt.

Deze podcast is opgenomen door Medische Scholing en is te beluisteren via Medicast, een onafhankelijk podcastplatform voor zorgprofessionals. 
Luister hier de SSFH podcast en kom ook in beweging!

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.