ssfh-medewerkers-behouden-1200x628-2

Met een krappe arbeidsmarkt en extra druk op de zorg is het des te belangrijker om aandacht te besteden aan het werven, opleiden en behouden van zorgprofessionals. Opleidingen, huisartsenpraktijken, gezondheidscentra, huisartsenposten of zorggroepen hebben hier vaak goede (innovatieve) ideeën voor. Maar gebrek aan financiële middelen en tijd gooit soms roet in het eten. SSFH wil deze initiatieven ondersteunen en daagt regio's, met de Stimuleringsregeling, uit om samen aan de slag te gaan tegen de arbeidsproblematiek.  

Wat is de Stimuleringsregeling?   

De Stimuleringsregeling is een financiële bijdrage die aangevraagd kan worden om de arbeidsmarkt te versterken. Met deze regeling kan een samenwerkingsverband van huisartsen of andere betrokken partijen een financiële bijdrage aanvragen voor de realisatie of doorontwikkeling van een vernieuwende aanpak of instrument.  

Bijvoorbeeld voor:  

  • Het opzetten of verbeteren van de samenwerking tussen onderwijs en huisartsenorganisaties 

  • Inzetten van promotionele activiteiten of het Stimuleren van alle activiteiten die leiden tot meer instroom. 

  • Het ontlasten van werkgevers door bijvoorbeeld innovatieve stagevormen, stagebegeleiding of alternatieve opleidingslocaties. 

Benieuwd welke projecten welke projecten er al eerder zijn opgezet én uitgevoerd met behulp van de Stimuleringsregeling? Op deze pagina bieden we een mooi overzicht.  

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.