vragenlijst-ri-e

De branche RI&E voor de Huisartsenzorg is een door CAO-partijen erkend instrument. Het instrument is daarom aangemeld bij Steunpunt RI&E. Door gebruik te maken van dit instrument bij het opstellen van de RI&E geldt voor bedrijven met maximaal 25 medewerkers de toetsingsvrijstelling: het is niet verplicht om de RI&E te laten toetsen door een kerndeskundige/Arbodienst. 

Updaten van de branche-RI&E 

Tenminste een keer per drie jaar wordt bekeken of bijstelling van het instrument noodzakelijk is. In verband met een aantal wetswijzigingen zijn er recent op een aantal punten bijstellingen gedaan. Daarnaast zijn er enkele aanpassingen in de tekst gedaan in verband met de leesbaarheid en voor meer helderheid. De belangrijkste wijzigingen zijn: 

  • Toevoeging vraag m.b.t. te voeren beleid voor ernstige infectieziektes zoals COVID; 
  • Geschatte risicowegingen zijn vooraf ingevuld; 
  • Toelichtingen zijn grootschalig aangevuld en geactualiseerd; 
  • Toevoeging vraag over voorlichting en instructie werkdruk; 
  • Toevoeging vraag over inventarisatie biologische agentia; 
  • Toevoeging vraag over schoonmaken en desinfectie; 
  • Extra vraag opgenomen over Persoonlijke Beschermingsmiddelen. 

Actualiseren van de RI&E gaat niet vanzelf 

Let op: het branche RI&E instrument wordt per 17 mei 2022 gelanceerd. De wijzigingen gaan niet automatisch over in de RI&E’s die al gemaakt zijn in het systeem. De nieuwe vragen komen pas boven wanneer u een nieuwe RI&E aanmaakt met het instrument! 

Hyperlinks naar relevante informatie 

De hyperlinks naar relevante bronnen en wetgeving, dit zijn directe links naar de Arbocatalogus en naar relevante wet- en regelgeving of relevante informatie van het ministerie van SZW of andere (semi-) overheidsinstellingen, zijn nog niet geactualiseerd. Deze worden gecontroleerd en aangepast wanneer de nieuwe website van de Arbocatalogus online is. Zodra de hyperlinks zijn bijgewerkt zullen we dit communiceren via de website en de homepage van de RIE-manager. 

Lijst van specifieke wijzigingen 

Wanneer u specifiek wilt weten wat er gewijzigd is in het branche-RI&E instrument, dan kunt u dat terugvinden in deze samenvatting. Hierin is per module op hoofdlijnen aangegeven welke wijzigingen er zijn aangebracht. 

Voor vragen verwijzen we u naar de handleiding RI&E Huisartsenzorg. Uiteraard kunt u ook contact opnemen via info@ssfh.nl of met uw Arboambassadeur. 

>>> Meer informatie over Arbo / RI&E

>>> Direct naar RIE-manager

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.