martine-beaujean-web-header

SSFH levert een actieve en zichtbare bijdrage aan het oplossen van de tekorten binnen de huisartsenzorg. In diverse regio’s ondersteunt SSFH initiatieven die erop gericht zijn om mensen die geen zorgachtergrond hebben om te scholen tot volwaardig doktersasisstent.

Eén van de eerste projecten loopt sinds anderhalf jaar in de regio Den Haag. Martine Beaujean is een zij-instromer die in mei 2021 gestart is met het BBL-traject naar doktersassistent. Zij is werkzaam bij twee huisartsenpraktijken in Zoetermeer. “Na ruim 22 jaar luchtvaart en al enige tijd het gevoel te hebben gehad dat ik iets anders wilde doen, was corona het laatste zetje om de de definitieve stap te zetten. De zorg trok mij altijd al, maar ik wist niet goed welke richting in de zorg ik op wilde gaan.  Na een intensief loopbaantraject kwam ik uit op doktersassistent.”

Martine hoorde via een collega stewardess van het verkorte opleidingstraject voor zij-instromers. Dit is ontwikkeld in samenwerking met de SSFH, LHV, UWV en ROC Mondriaan. Martine: “Het werken en leren in de praktijk is ideaal. Mijn werk en levenservaring kan ik direct toepassen. Ik ben bijna klaar met de opleiding en blijf daarna werken op de praktijken waar ik nu het BBL- traject doe.”

Om initiatieven in de regio’s te ondersteunen heeft SSFH besloten de samenwerking met de praktijk verder vorm te geven door de inzet van ambassadeurs uit de praktijk. Martine gaat in haar regio en omliggende regio’s mensen enthousiasmeren voor het beroep doktersassistent en huisartsen voor het BBL-traject voor zij-instromers. Daarnaast is Martine aanspreekpunt in de regio voor de praktijk en zal zij op termijn ook betrokken zijn bij andere initiatieven.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.