zelftest-duurzame-inzetbaarheid

SSFH heeft in het kader van duurzame inzetbaarheid een zelftest ontwikkeld. Met deze zelftest wil SSFH bij werkgevers en werknemers in de huisartsenzorg meer bewustwording creëren waar zij staan met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. 

Alle medewerkers in de huisartsenzorg gezond en met plezier aan het werk houden wordt steeds belangrijker, maar hoe staat het met hun kennis over duurzame inzetbaarheid? Is dit thema top of mind? Of zijn zij hier juist nog helemaal niet mee bezig? Om hier meer inzicht in te krijgen en bewustwording te creëren kunnen werkgevers en werknemers in de huisartsenzorg een zelftest doen. Door een aantal meerkeuzevragen te beantwoorden krijgen zij direct inzicht op welke van de drie niveaus zij staan met betrekking tot duurzame inzetbaarheid. De zelftest duurt ongeveer twee minuten.

In 2023 en 2024 werkt SSFH aan een activiteitenplan om duurzame inzetbaarheid in de huisartsenzorg te bevorderen. Daarin staan drie knelpunten centraal; werkdruk, agressie en ongewenst gedrag en loopbaanperspectief. Dit plan bevat concrete acties om deze knelpunten aan te pakken. De daaruit voortvloeiende tools en activiteiten zijn beschikbaar voor organisaties en werkenden in de huisartsenzorg.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.