Wil je in de praktijk ruimte maken voor een stagiair, bereid de stage dan goed voor. Denk na over jullie verwachtingen van een stagiair. En over het type stagiair dat bij jullie praktijk past. Een succesvolle stage begint bij een goede voorbereiding. Houd er rekening mee dat je een erkend leerbedrijf moet zijn als je stagiairs-doktersassistent wilt aannemen. Dat word je via een eenvoudige procedure. Op www.s-bb.nl vind je algemene informatie over stages in het mbo.

Formuleer jullie stagebeleid

Bespreek met collega’s hoe jullie de stage willen vormgeven en hoe jullie de begeleiding willen organiseren. Wie doet wat wanneer? Plan de begeleidingstijd in. Regel een werkplek voor de stagiair. Kies een stagebegeleider en zorg dat de begeleiding van een stagiair structureel is ingebed in jullie organisatie.

Wat voor stagiair zoek je?

Denk van tevoren na over wat voor stagiair je wilt. Zoek je een stagiair doktersassistent die de BOL-leerweg volgt, of wil je liever een BBL-leerling? Wil je een stagiair via een ROC of  via een particuliere opleiding? Beide opleidingen hebben weer andere stages. Die vragen elk weer een andere tijdsinvestering van de stagebegeleider. Zie hiervoor downloads onder aan de pagina.

En als je voor een BOL-leerling kiest, wil je dan iemand die net met de opleiding begonnen is? Of liever een oudere leerling die bijna zelfstandig kan werken? En wat voor type past in jullie organisatie? Zoek je een stagiair-praktijkondersteuner somatiek of ggz? Deze stagiairvolgt post-hbo-onderwijs en kan allerlei achtergronden en werkervaring hebben.

Maak een profiel voor de stagiair die je zoekt. Dat maakt het werven gemakkelijker en de kans op een succesvolle stage groter.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.