screenshot-2024-03-29-101952

Webinar 'Werkstress'

In het eerste webinar in de reeks gaan we dieper in op het onderwerp 'werkstress'. Wat is het? Wat zijn mogelijke oorzaken? En hoe kunnen we werkstress oplossen? Annemie vertelt ons meer en geeft praktische tips waar jij vandaag nog mee aan de slag kan. 

Download hier de goodiebag en de poster 'stressherkennen'.

screenshot-2023-12-19-110707

Webinar 'Werkdruk'

Annemie neemt ons op een interactieve manier mee in de wereld van 'werkdruk'. Ze vertelt meer over wat werkdruk nu eigenlijk is en gaat daarbij ook in op 'privédruk'. Daarnaast gaat ze dieper in op de oorzaken van werkdruk en welke verschillende soorten werkdruk er zijn. Tot slot geeft ze praktische tips en tools, zo kan jij morgen al aan de slag met het verlagen van werkdruk. 

webinar-werkgeluk

Webinar 'Werkgeluk'

Werkgeluk én privégeluk, het hangt heel erg met elkaar samen. Als beide op orde is dan ga jij zingend naar werk en fluitend weer naar huis. Maar hoe zorg je dat jij gelukkig bent op je werk? En wat zijn signalen dat het misschien wat minder gaat? Deze en andere vragen beantwoordt Annemie tijdens het webinar over werkgeluk. Daarnaast sluit ze ook dit webinar weer af met tips en tricks om jouw werk- én privégeluk te verhogen.

webinar-in-dialoog-over-werkdruk

Webinar 'In dialoog over werkdruk'

In het laatste webinar uit de reeks gaat Annemie Webers in op 'het dialoog aan gaan over werkdruk'. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere: elkaars perspectief gaan zien en begrijpen, verschillende theorieën rondom teamwork en stress, en het signaleren van werkdruk en hoe je hier mee omgaat binnen jouw team. Annemie daagt je tot slot uit om morgen al met haar tips en tricks aan de slag te gaan!

ontwerp-zonder-titel-9-

Agressie en ongewenst gedrag

Bedreigen, schelden en soms zelfs fysiek geweld: SSFH ontvangt steeds vaker signalen over agressie en ongewenst gedrag in de huisartsenzorg. Soms is dat door eigen collega’s, maar steeds vaker door patiënten en hun naasten. Met als gevolg angst, onzekerheid en frustraties van patiënten en hun naasten die worden geuit in de praktijk. 

Beschikbaar tot oktober 2024

screenshot-2024-03-28-165027324

Webinar Sociale Veiligheid in de Huisartsenzorg

In dit webinar worden de volgende vraagstukken besproken: Wat is sociale veiligheid? Wat zijn signalen die duiden op een onveilige werkomgeving? Hierop volgend wordt er gekeken naar die stappen die je als werkgever kunt nemen om indien nodig de situatie te verbeteren.

ontwerp-zonder-titel-10-

Huisarts en goed werkgeverschap

Wat zijn je plichten als werkgever, welke handvatten kun je gebruiken en hoe kan je het werk voor je werknemer zo prettig mogelijk maken? In dit webinar bespreken Erik Schouten en Diana Lucassen de, door SSFH ontwikkelde, gesprekskaarten en laten ze zien hoe jij deze als werkgever optimaal kan inzetten.

Beschikbaar tot 5 augustus 2023

ontwerp-zonder-titel-7-

Als werknemer in de huisartsenzorg beter voor jezelf zorgen

In een tijd met complexere zorgvragen, een tekort aan collega’s en hoog verzuim is het lastig is om goed voor jezelf te blijven zorgen. Juist daarom is het belangrijk samen het gesprek aan te blijven gaan over hoe je omgaat met toenemende werkdruk. Maar hoe en wanneer dan?

Beschikbaar (accreditatie verlopen)

1671100322_vitaliteit-in-de-praktijk

Vitaliteit in de praktijk

Hierbij delen we een speciaal voor SSFH ontwikkeld webinar door ArboNed over 'vitaliteit in de praktijk'. Het webinar is verdeeld over twee modules. ‘Leefstijl' en 'Mentaal fit’. Elke module duurt ongeveer 20 minuten. 

Beschikbaar (geen accreditatie)

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.