Webinars leefstijl en mentaal fit 

Hierbij delen we een speciaal voor ons ontwikkeld webinar door ArboNed over 'vitaliteit in de praktijk'. Het webinar is verdeeld over twee modules. ‘Leefstijl' en 'Mentaal fit’. De modules zijn ieder ongeveer 20 minuten. We nodigen je uit om het webinar te bekijken. De modules zijn los te bekijken. Je kunt het webinar bekijken op een moment dat het je past. Neem hiervoor de tijd bijvoorbeeld aan het begin of einde van de dag. Natuurlijk kun je het webinar ook in de avond bekijken. 

Vitaliteit in de praktijk 

Leefstijl 

Over een gezonde leefstijl. Waar hebben we het dan over? Hoeveel beweging heb je nodig? En hoe kom je eenvoudig tot meer beweging? Praktische tips voor beter bewegen die je eenvoudig dagelijks in kunt zetten. Ook voeding komt uitgebreid aan bod; belangrijk voor een gezonde leefstijl. Hoe pas je bijvoorbeeld makkelijk een (eet)gewoonte aan. Over het kiezen van een stap en het stellen van haalbare doelen. 

Mentaal fit 

Om mentaal weerbaar te blijven kun je deze video bekijken. Hoe hou je je batterij opgeladen? Hoe kunnen we veerkrachtig blijven? Je krijgt bruikbare tips hoe je mentaal fit blijft. 
En hoe cultiveer je een positieve mindset en gevoel van geluk. Hoe meer te genieten. 

Het webinar ‘vitaliteit in de praktijk’ is onderdeel van het programma 'Goed voor elkaar'. Een programma dat is ontwikkeld door de verschillende sociale partners in de huisartsenzorg 
(LHV, InEen, NVDA, NVvPO, FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn). Dit programma is gericht op alle werkgevers en werknemers en helpt om duurzame inzetbaarheid in de praktijk te brengen 

Webinars duurzame inzetbaarheid

Webinar terugkijken: Hoe kun je als werknemer in de huisartsenzorg beter voor jezelf zorgen?
Hoe zorg je als werknemer in de huisartsenzorg ondanks de toenemende werkdruk dat je goed voor jezelf blijft zorgen? Daar gaan experts en vakgenoten het op dinsdag 23 november over hebben tijdens een gratis webinar. Wat kun je zelf doen om bijvoorbeeld tijdens het jaargesprek onderwerpen die voor jou van belang zijn aan te kaarten?  Zeker in een tijd met hoog verzuim, een toename van werkdruk, complexere zorgvragen en een tekort aan collega’s is het belangrijk om handvatten te krijgen waardoor je goed met elkaar in gesprek kan gaan én goed voor jezelf blijft zorgen. Het volgen van dit webinar levert werknemers in de huisartsenzorg 1 PE punt op.

Bekijk hier het webinar »

Webinar terugkijken: Huisarts en goed werkgeverschap, hoe doe je dat?
Wil jij werk maken van de duurzame inzetbaarheid van jouw werknemers? In samenwerking met LHV organiseerden we in het voorjaar van 2021 een webinar over hoe je als huisarts werk kunt maken van duurzame inzetbaarheid van werknemers. Wat zijn je plichten als werkgever, welke handvatten kun je gebruiken en hoe kan je het werk voor je werknemer zo prettig mogelijk maken? In dit webinar bespreken Erik Schouten en Diana Lucassen de, door SSFH ontwikkelde, gesprekskaarten en laten ze zien hoe jij deze als werkgever optimaal kan inzetten. Het volgen van het webinar levert huisartsen 1 PE punt op.

Bekijk hier het webinar »

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.