1200x627-inzetbaarheid

Om als medewerker gemotiveerd, gezond en productief aan het werk te kunnen blijven, is het belangrijk om goede gesprekken op de werkvloer te voeren. Zo leer je elkaars sterke punten en verbeterpunten kennen. Daarbij zorgt een goed gesprek ervoor dat je in een vroeg stadium leert herkennen wanneer iemand bijvoorbeeld veel werkstress ervaart of wanneer er andere dingen spelen die een negatief effect hebben op het functioneren van een collega. SSFH ondersteunt teams in de huisartsenzorg bij het voeren van het juiste gesprek. Dit doen we onder andere met gesprekskaarten of via het gezondheidsplatform Gezondeboel.

Gesprekskaarten 

Om binnen een team op een laagdrempelige manier aan de slag te gaan met moeilijke onderwerpen, zoals werkdruk of ongewenst gedrag, heeft SSFH verschillende gesprekskaarten ontwikkeld. Op deze kaarten vind je meer informatie over het onderwerp en vragen die je met elkaar kunt bespreken. Binnen het team zorg je er zo voor dat je lastige onderwerpen bespreekbaar maakt en je helpt elkaar om op een duurzame manier te blijven werken. 

Gespreksbegeleiding

Naast gesprekskaarten kan het soms ook fijn zijn om onder begeleiding van een professional binnen een team het gesprek aan te gaan. Deze externe coach heeft veel ervaring in het leiden van gesprekken en kan ervoor zorgen dat juist de meest lastige onderwerpen niet uit de weg worden gegaan. SSFH biedt deze gespreksbegeleiding gratis aan. Op het gezondheidsplatform Gezondeboel kun je dit aanvragen onder het tabblad 'coaching' en kun je direct contact opnemen met een coach. Voor het onderwerp werkdruk kan dit met Praktijk Glansreijk via info@glansreijk.nl. Voor agressie & ongewenst gedrag kan dit met Thaeles via info@thaeles.nl.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.