Digitalisering in de zorg is niet meer weg te denken. Maar alle oplossingen rondom applicaties, eHealth, zorgtechnologie en communicatieplatformen vragen wel wat van de zorgprofessional. Daarom hebben wij samen met medewerkers uit de huisartsenzorg in 2021 een zelftest ontwikkeld. Daarmee kon worden getest hoe digivaardig u zelf bent en wat u nodig heeft om die vaardigheden verder te verbeteren.

Door het invullen van een vragenlijst wilden we onderzoeken hoe digivaardig de zorgprofessionals zichzelf en hun collega’s inschatten en waar de behoeften liggen om vaardiger te worden. Dat doen we in samenwerking met de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg (SSFH) die dit onderzoek mogelijk maakt. De uitkomsten van het onderzoek gebruiken we voor het ontwikkelen van producten en diensten waarmee u uw digitale vaardigheden in uw eigen tempo, op uw eigen manier kunt verbeteren.

Aan het onderzoek ‘Digitale vaardigheden in de huisartsenzorg’ hebben bijna 1000 medewerkers uit de huisartsenzorg deelgenomen. Er zijn 964 vragenlijsten ingevuld en 27 medewerkers uit verschillende functies en regio’s zijn diepgaand geïnterviewd. Het uitgebreide resultaat vindt u op deze pagina

Heeft u vragen over het onderzoek, neem contact op met info@digivaardigindezorg.nl.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.