Medewerkers in de huisartsenzorg krijgen steeds meer met digitalisering te maken. Niet alleen de patiëntendossiers of roostersoftware is digitaal, ook patiëntconsulten vinden soms al digitaal plaats. SSFH zet zich in om de digitale vaardigheden van alle medewerkers in de huisartsenzorg te verhogen. Met de juiste vaardigheden wordt het werk plezieriger, maar kan er ook efficiënter en effectiever gewerkt worden zodat er een betere invulling gegeven kan worden aan de zorg voor patiënten.

Coalitie Digivaardig in de Zorg

SSFH maakt onderdeel uit van de coalitie Digivaardig in de zorg. Dit samenwerkingsverband zet zich in om de digitale vaardigheden in de zorgsector te verhogen. Dit doen ze onder andere door gratis leermiddelen beschikbaar te maken en gratis bijeenkomsten te organiseren. Maar ook door zelfscans en quizzen beschikbaar te maken. Meer lezen over de coalitie of gelijk met jouw digitale vaardigheid aan de slag? Kijk op Digivaardigindezorg.nl  

Onderzoek ‘Digitale vaardigheden in de huisartsenzorg’

In samenwerking met de coalitie Digivaardig in de Zorg heeft SSFH een onderzoek gedaan naar de digitale vaardigheden in de huisartsenzorg. Aan dit onderzoek hebben bijna 1000 medewerkers uit de huisartsenzorg deelgenomen. Er zijn 964 vragenlijsten ingevuld en 27 medewerkers uit verschillende functies en regio’s zijn diepgaand geïnterviewd.

Uit de resultaten blijkt dat een kwart van de deelnemers zichzelf een onvoldoende geeft als het gaat om hun eigen digitale vaardigheden. Daarbij blijkt dat een groot deel van de deelnemers vindt dat de systemen waarmee gewerkt wordt niet gebruiksvriendelijk zijn. Tot slot geeft 90% van de ondervraagden aan dat zij het belangrijk vinden om aan de slag te gaan met hun digitale vaardigheden. Goed dus om hier meer aandacht aan te besteden!

Ben jij benieuwd hoe de digitale vaardigheid in jouw regio is? Download dan het Excel Dashboard. Hierin zie je de resultaten van jouw regio en kan je jouw regio vergelijken met andere regio’s.

special-digitalisering-

Special 'Digitalisering'

In de special over digitalisering lees je meer over de noodzaak digitale vaardigheden. Ook wordt er meer informatie gegeven over de coalitie 'Digivaardig in de Zorg' en tot slot komt er een digicoach aan het woord. Dit en meer lees je in het online magazine over digitalisering. 

1200x627-digivaardig-zelfscan

Zelfscan Digitale Vaardigheden

Deze zelfscan digitale vaardigheden voor huisartsenpraktijken is ontwikkeld samen met professionals uit de sector. Door het invullen van de test krijg je een beeld van de vaardigheden die je als medewerker van een huisartsenpraktijk minimaal nodig hebt om de basale digitale werkzaamheden in de praktijk efficiënt te kunnen verrichten.

1200x627-digivaardig-quiz

Kennisquizzen

Test je digitale kennis met de quizzen van Digivaardig in de zorg.

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.