ssfh-vertrouwenspersoon

Wanneer jouw huisartsenpraktijk, huisartsenpost of zorggroep geen eigen vertrouwenspersoon heeft, kun je een beroep doen op de vertrouwenspersoon van SSFH. Deze vertrouwenspersoon kan jou ondersteunen wanneer je te maken krijgt met situaties die gevoelig liggen, zoals fysieke agressie, seksuele intimidatie, pesten en integriteitskwesties.

SSFH werkt samen met GIMD op het gebied van vertrouwenspersonen. Vanuit deze landelijke instelling voor maatschappelijke dienstverlening Ilse Roelands vanaf mei 2024 coördinator voor medewerkers in de huisartsenzorg. SSFH heeft ervoor gekozen om de zorg vanuit het Gimd laagdrempelig aan te bieden. Heb je een vraag of een probleem dat je wilt voorleggen, dan kun je Ilse mailen of bellen. Je kunt dit doen zonder je werkgever in te lichten. In een eerste gesprek kijkt Ilse met welke vertrouwenspersoon zij je het best in contact kan brengen, als die stap nodig is. Ilse is bereikbaar op 06-39341342 of via i.roelands@gimd.nl.

In gesprek met een vertrouwenspersoon

Contact zoeken met een vertrouwenspersoon kan altijd en is altijd vertrouwelijk. Niemand hoeft te weten dat jij het gesprek aan gaat met een vertrouwenspersoon. Een vertrouwenspersoon gaat dan samen met jou kijken of er eventuele vervolgstappen of verdere hulpverlening nodig is. Situaties waarbij een vertrouwenspersoon kan worden ingeschakeld zijn onder andere:

  • Als je te maken krijgt met fysieke agressie of intimidatie
  • Problemen of conflicten ervaart in samenwerking
  • Wordt gepest op de werkvloer
  • Getuige bent van een integriteitskwestie
Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.