refect-gesprekstool-afbeelding

Sinds de introductie van REFLECT, een digitaal instrument voor het gestructureerd voorbereiden en vastleggen van evaluatiegesprekken, zijn inmiddels al 30 huisartsenpraktijken actief met het systeem aan de slag gegaan. De eerste ervaringen zijn zeer positief, vooral vanwege de structuur die REFLECT biedt tijdens de gesprekken, de eenvoud van het gebruik en de efficiënte wijze van verslaglegging.

REFLECT helpt medewerkers en leidinggevenden om op een overzichtelijke manier competenties te evalueren en gerichte feedback te geven. Deze positieve feedback benadrukt hoe het systeem de gesprekken ordent en vereenvoudigt, wat leidt tot meer doeltreffende en constructieve evaluaties.

Breed inzetbaar
Momenteel zijn we bezig met het verzamelen van de eerste ervaringen vanuit de praktijken. Het enthousiasme is groot, en het is bemoedigend om te zien dat REFLECT al waarde toevoegt aan de dagelijkse praktijk. We hebben inmiddels al 10 verschillende functieprofielen toegevoegd, waardoor het instrument breed inzetbaar is voor diverse rollen binnen de huisartsenpraktijken.

Versnelde aansluiting nieuwe praktijken
Een belangrijke ontwikkeling is dat we het aansluitingsproces van nieuwe praktijken hebben versneld. Dit betekent dat meer praktijken sneller van start kunnen gaan met REFLECT. Bovendien werken we aan de mogelijkheid om in de toekomst wegingen toe te passen binnen de functieprofielen. Dit zal de gesprekken nog beter afstemmen op de persoonlijke situatie van de medewerker, waardoor de evaluaties nog specifieker en relevanter worden.

Competentieprofielen
Een spannende nieuwe fase staat voor de deur: deze zomer beginnen we met het testen van assessments die zijn gekoppeld aan dezelfde competentieprofielen als die in REFLECT worden gebruikt. Deze assessments zullen een extra dimensie toevoegen aan de evaluatiegesprekken, waardoor medewerkers nog beter inzicht krijgen in hun competenties en ontwikkelingsmogelijkheden.

We kijken ernaar uit om deze nieuwe functies en mogelijkheden te implementeren en zijn benieuwd naar de verdere positieve impact die REFLECT zal hebben op de huisartsenpraktijken.

>> Meer informatie over REFLECT

Blijf op de hoogte.
Abonneer nu op onze nieuwsbrief.